AMB 001 by Aston Martin i Brough Superior

AMB 001 by Aston Martin i Brough Superior

U ograničenoj količini motocikl AMB 001 proizvest će Aston Martin i Brough Superior

Aston Martin DBS Superleggera – lagano otkrivanje
Aston Martin objavio naziv svojeg prvog SUV modela
Ludilo na četiri kotača: 10 najboljih sportskih automobila u 2018.

Već smo najavili da će Aston Martin predstaviti svoj prvi motocikl, u suradnji s tvrtkom Brough Superior koja je nedavno ponovo oživjela. U motocikl će Aston Martin ugraditi svoj dizajn, a Brough Superior inženjering. Što je rezultat ujedinjavanja dviju britanskih ikona i prvog partnerstva?

Motocikl je namijenjen samo za vožnju po stazi, na utrkama i neće se moći voziti po standardnim prometnicama. Izrađivat će se ručno, što je i logično s obzirom da se radi o ograničenoj količini, u tvornici Brough Superior u Toulouseu u Francuskoj. Bit će napravljeno samo 100 primjeraka, a cijena primjerka je 108.000 eura, uključujući porez. Poželite li ga kupiti, prve isporuke kreću za godinu dana, u četvrtom tromjesečju 2020. godine.

AMB 001 se može pohvaliti snagom od 134 kW (180 KS), a njegova masa je samo 180 kilograma. Imat će tubo što znači da će reagirati odlično s velikim okretnim momentom, a najavljeno je u širokom rasponu okretaja motora. Po prvi put Brough Superior model ima V-twin turbo punjač motora.

U skladu s pedigreom, AMB 001 imat će ultra lagana Aston Martin krilca smještena ispod lagane karoserije u prednjem dijelu i rezervoara goriva. Radi se o krilcima od nehrđajučeg čelika koja se ugrađuju na Aston Martin Valkyrie model automobila.

Boja koju vidite je tradicionalna Aston Martin Racing – Stirling zelena i limun Essence s Matte crnim kotačima, vilicama i kočionim sklopom. Ovaj kolekcionarski motocikl koristi i ugljična vlakna, titanij i aluminij.

KOMENTARI