Dacia Bigster koncept je najava novog velikog SUV-a sa 7 sjedala

Dacia Bigster koncept je najava novog velikog SUV-a sa 7 sjedala

Dacia je predstavila svoj petogodišnji plan u okviru strategije Renaulution. Stvaranjem poslovne jedinice Dacia-Lada, Dacia će povećati učinkovitost i konkurentnost svojih proizvoda, a pritom i proširiti ponudu. Predstavljanjem konceptnog vozila Bigster Concept, Dacia širi svoj utjecaj na tržište vozila C-segmenta.

Završena je najdulja i najzahtjevnija autonomna vožnja za Nissan Leaf
Cadillac Lyriq najavljuje budući izgled Cadillac automobila
Toyota je u 25 godina uspjela prodati preko 15 milijuna hibridnih vozila

Dacia ima velike planove za sljedećih nekoliko godina, a već predstavljanjem posljednje generacije Sandera, Dacia je pokazala da može ponuditi još više za iste novce. Tako će Dacia do 2025. godine lansirati tri nova modela, i to dva u B segmentu i jedan u C segmentu, gdje marka još nije imala svog predstavnika, a sve je najavljeno konceptom Bigster.

Dacia Bigster je SUV dužine 4,6 metara i donosi 7 sjedala, a taj će model ustvari zamijeniti model Lodgy i bit će postavljen na CMF-B platformu koju koristi i novi Sandero. Bigster je od Dustera duži za 28 cm, a dizajn koncepta je robustan i zanimljiv, a ne posjeduje ni Dacia logo, već je za njega napravljen novi logo koji se sastoji od slova D i C s novim fontom kakav možete vidjeti na poklopcu prtljažnika ili na pragovima ovog koncepta.

No tu su sad već poznata nova LED dnevna svjetla u obliku slova Y kakvi se već modu vidjeti na Sanderu i Springu, a koji će uskoro imati svi modeli Dacije. U Daciji su i ekološki osviješteni pa su tako sve vanjske zaštitne plastične površine napravljene od reciklirane plastike.

Osim toga, najavljeno je i kako će novi model biti dostupan i s pogonom na alternativne izvore energije i hibridnim motorima. Kažu i kako je Bigster koncept model kojim Dacia svojim kupcima pruža jednostavno, istinsko sredstvo za bijeg u pustolovinu, bez nepotrebnih detalja i predstavlja tipičnu Daciju: uvijek esencijalna, uvijek privlačna.

KOMENTARI