Citroen Basalt Vision – hoće li i Europa vidjeti ovaj zanimljiv model?

Citroen Basalt Vision – hoće li i Europa vidjeti ovaj zanimljiv model?

Citroen je predstavio koncept Basalt Vision, kojim najavljuje novi i svakako zanimljivi coupe SUV model za Južnu Ameriku.

Stiže novi SUV iz Hyundaija – gradski crossover Bayon
Ovo je potpuno novi električni Fiat 600e, a hibrid stiže dogodine
Ime novog Alfa Romeo SUV-a je Milano

Još tijekom ove godine na tržištima Južne Amerike će Citroen ponuditi potpuno novi model Basalt, coupe SUV kompaktnih dimenzija koji se temelji na tamošnjoj izvedbi modela C3 Aircross, odnosno modela C3, a dio je programa C-Cubed. Do sada još nitko nije predstavio ovakvu izvedbu u B-SUV segmentu, a nekako imamo osjećaj kako bi i to mogao postati novi trend.

“Oduševljeni smo što možemo predstaviti treći model u programu osmišljenom da potakne međunarodni rast Citroena. Naši su timovi snažno predani isporuci ove inovativne vizije SUV Coupea u nadolazećim mjesecima koji odiše odvažnim dizajnom, unutarnjim prostorom i jedinstvenom udobnošću u vozilu…“ izjavio je Thierry Koskas, globalni izvršni direktor Citroena, a upravo ova izjava bi mogla značiti kako bi sličan model mogao stići i na europsko tržište. Doduše, još uvijek se čeka premijera druge generacije modela C3 Aircross, a moglo bi se dogoditi i da istovremeno bude predstavljena klasična SUV izvedba, ali i coupe SUV izvedba.

Za sada se ne spominje na koju je platformu postavljen budući model, kao ni motorizacija, no vrlo je vjerojatno kako će ponudu činiti 1,2-litreni turbo motor sa 100 KS, a koji se nudi s ručnim i automatskim mjenjačima. Također, najavljeno je kako bi tijekom 2025. godine trebala stići i potpuno električna izvedba.

KOMENTARI