Bočno parkiranje više nikada neće biti isto zahvaljujući e-Corner sustavu

Bočno parkiranje više nikada neće biti isto zahvaljujući e-Corner sustavu

e-Corner sustav tvrtke Hyundai Mobis omogućuje zakretanje kotača za 90 stupnjeva, pa ćete automobil s takvim sustavom moći voziti bočno. Bez driftanja!

Pogledajte kako se Range Rover Evoque sam parkira
Isprobali smo PayDo aplikaciju za povoljnije plaćanje parkinga
Više od trećine britanskih vozača zaboravlja gdje im je automobil

Iako smo ovakav sustav već vidjeli, Hyundai Mobis je otišao najdalje s njime i ugradio ga u postojeći automobil Ioniq 5. Naime, riječ je o sustavu e-Corner koji omogućuje zakretanje svakog kotača za 90 stupnjeva, a na testni Ioniq 5 ugrađena su četiri komada, za svaki kotač posebno.

To omogućuje ovom vozilu neviđenu okretnost, ali i mogućnost takozvanog „crab drivinga“, odnosno pokretanje vozila u bočnom smjeru, kao što se rak prirodno kreće. Osim toga, ovaj je sustav idealan za bočno parkiranje jer kad jednom pronađete parkirno mjesto, jednostavno stanete pored njega, okrenete kotače za 90 stupnjeva i lagano se pomaknete u njega. Osim toga, ovim sustavom je lako okretati i automobil za 360 stupnjeva na prilično malom prostoru, odnosno potreban vam je prostor koliko vam je dugo vozilo. No za sada je sustav još uvijek u razvoju, no već su stigli prilično daleko. Bravo!

KOMENTARI