Više od trećine britanskih vozača zaboravlja gdje im je automobil

Više od trećine britanskih vozača zaboravlja gdje im je automobil

Jedna trećina vozača zaboravlja svaki mjesec gdje su parkirali svoje vozilo, a dodatnih 5% ne znaju gdje im je automobil gotovo svaki tjedan

U Zagrebu se parking putem mobitela može platiti i bez SMS naknade
Pogledajte kako se Range Rover Evoque sam parkira
Poslovi koji najbrže nestaju

Najčešća mjesta na kojima vozači „gube“ svoje automobile odnosno pri povratku ne znaju gdje su ih parkirali su više etažni trgovački centri, općenito trgovački centri, supermarketi, zračne luke i ulice u gradovima.

Prema istraživanju koje je provedeno na 2000 vozača, svaki treći ispitanik (33,75%) izjavio je kako barem jednom mjesečno ne može pronaći svoj automobil tako da potraga poprilično traje. U Velikoj Britaniji sutra će biti „Super subota“, najprometniji shopping dan prije Božića. Očekuje se da će velik broj vozača po hladnoći najmanje pola sata tražiti svoje vozilo, a na parkiralištima će biti velik broj kupaca koji poklone kupuju u posljednji trenutak.

Prema istraživanjima, prosječno vrijeme za pronalazak vozila je 10 minuta, a 5% ispitanika je priznalo kako njihova potraga traje i više od pola sata. Izračunato je i kako se na taj način godišnje izgubi 35 milijuna sati, što znači da svaki britanski vozač oko jedan sat godišnje izgubi na potragu za vozilom.

Inače, žene češće zaboravljaju gdje im je vozilo (72% nasuprot 38% muških ispitanika), ali istovremeno je ženama potrebno manje vremena za pronalazak vozila – prosječno 8,8 minuta dok je muškarcima potrebno 11,9 minuta.

KOMENTARI