BMW serije 4 Cabrio vraća meki krov u modu

BMW serije 4 Cabrio vraća meki krov u modu

Predstavljena je i BMW serija 4 bez krova, a novost je ponovno uvođenje mekog krova zahvaljujući kojem je porastao i prtljažni prostor, s bit će dobavljiv u dvije boje.

Novi BMW X4 duži je i širi
Novi BMW X5 xDrive45e troši samo 2,1 litre benzina
BMW ima problema s baterijama i povlači modele iX i i4

Nakon nedavno predstavljenih modela M3 i M4, BMW je održao i premijeru za novu seriju 4 u izvedbi bez krova koja će na tržište stići na proljeće sljedeće godine, odnosno u pravo vrijeme za ljeto 2021. godine.

Jedna od glavnih novosti u odnosu na prethodnika je vraćanje mekog platnenog krova, čime se je smanjila ukupna masa, a istovremeno je narastao i prtljažnik.

Krov se podiže i spušta električnim putem i za svaku od tih radnji mu treba 18 sekundi, a one se mogu izvršiti i u vožnji i to pri brzinama do 50 km/h.

Ponuda motora kreće od benzinaca 420i koji razvija 184 KS, zatim slijedi model 430i s 258 KS i trenutno je vrh ponude M440i xDrive koji raspolaže s 374 KS, a ima i 8-brzinski Steptronic mjenjač i pogon na sve kotače. U ponudi je i jedan dizel motor koji dolazi pod imenom 420d i koji raspolaže s ukupno 190 KS.

Nova BMW serija 4 Cabrio je duga 4.773 mm, široka 1.852 mm i ima međuosovinski razmak dug 2.850 mm, te nudi jednako prostora u kabini kao i Coupe izvedba. Već smo spomenuli kako je prtljažnik veći nego kod prethodnika, a najveći obujam mu je sada 385 litara.

Unutrašnjost dijeli s Coupe izvedbom serije 4, pa nema nekih velikih iznenađenja. Tako je ispred vozača smještena 12,3-inčna digitalna instrument ploča, dok je pak središnji infotainment sustav velik 10,25 inča. Novost je što taj sustav konačno nudi i podršku za Android Auto, pa će budući vlasnici Android mobilnih uređaja moći koristiti sve funkcije svojih uređaja.

Na tržište stiže u proljeće po cijeni od oko 385.000 kuna u Njemačkoj, a bit će dostupan i s novom San Remo Green bojom, koja krasi model na fotografijama, a meki krov je moguće dobiti u antracit sivoj ili crnoj boji.

KOMENTARI