Audi ima novu izvedbu modela RS3: Performance Edition

Audi ima novu izvedbu modela RS3: Performance Edition

Audi je predstavio ograničenu seriju RS3 modela, Performance Edition, koja će biti proizvedena u 300 primjeraka, a bit će dostupna u limuzinskoj izvedbi, kao i u kompaktnoj s 5 vrata.

Kompaktni SUV coupé: Audi Q3 Sportback
Audi activesphere concept
Svjetska premijera: Audi e-tron

Najmanji Audijev RS model je RS3, a upravo je predstavljena i njegova ograničena serija Performance Edition, koja će biti proizvedena u svega 300 primjeraka. U ponudi će biti i kompakt s 5 vrata, kao i limuzina, a u odnosi na standardni RS3 donosi nekoliko novosti.

RS3 Performance Edition dolazi sa snažnijim 2,5-litrenim TFSI motorom koji sada razvija snagu od 299 kW/407 KS, a nudi i 500 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa 7-stupanjskim S tronic automatskim mjenjačem s dvije spojke, a pogon je na sve kotače.

Sve to je dovoljno i za bolje performanse, pa je maksimalna brzina povećana za 10 km/h na okruglo 300 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,8 sekundi.

Što se tiče promijenjenih detalja, tu serijski dolazi Audijeve oznake sprijeda i straga u crnoj boji, 19-inčni tamno sivi aluminijski naplatci, Matrix LED prednja svjetla, a tu su i keramičke kočnice, RS sport ispušni sustav i ovjes, a u ponudi je i posebna boja za ovaj model – Nogaro plava s perla efektom.

Unutrašnjost donosi RS sportska sjedala u Pearl Nappa/Dinamica koži s plavim šavovima i plavim pojasevima. Tu je i karbonska oznaka sa serijskim brojem, te upravljač presvučen Alcantarom. Standardno je tu i digitalna instrument ploča, kao i 10-inčni multimedijski zaslon.

Audi RS3 Performance Edition će biti dostupan u šest boja karoserije – Daytona Gray, Arrow Gray, Sebring Black, Sebring Black Crystal, Glacier White i već spomenuta ekskluzivna boja Nogaro plava, a cijene u Njemačkoj startaju od 75.000 eura za izvedbu s 5 vrata, odnosno od 77.000 eura za limuzinsku izvedbu. Isporuke kreću početkom sljedeće godine.

KOMENTARI