Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept

Na Los Angeles auto salonu debitirao je Audi e-tron GT, konceptni automobil s četvora vrata u Gran Turismo stilu, uz električni pogon

Što kažete na Audi A6 Black Edition?
Svjetska premijera: Audi e-tron
Pogledajte predivne predjele po kojima se vozi Audi e-tron

Za otprilike dvije godine mogla bi početi proizvodnja novog četverovratnog automobila Audi e-tron GT. Konceptni automobil predstavljen je na LA Auto Show 2018, a u prodaji bi se, ako se ostvare planovi, trebao naći 2021. godine.

 

U GT stilu, novi model nastavlja se na nedavno predstavljeni također potpuno električni automobil Audi e-tron kojeg smo vidjeli na Paris Motor Show 2018 početkom listopada, uz naglasak na ravnoj podnoj arhitekturi koja omogućuje zanimljive proporcije vozila i nizak gravitacijski centar.590 KS odnosno 434 kW zaziva sportske performanse, a moment se na sve kotače prebacuje preko quattro stalnog pogona s vektorskim zakretnim momentom. Od 0 do 100 km/h e-tron GT ubrzava za 3,5 sekundi dok se brzina od 200 km/h postiže za 12 sekundi. Najveća brzinu koju postiže je 240 km/h, a doseg s jednim punjenjem do 400 kilometara, uz litijsku bateriju kapaciteta 90 kWh. Za 20 minuta baterija se napuni do 80% kapaciteta, što će biti dovoljno za 320 kilometara.

Dužina Audija e-tron GT concept je 4,96 metara, širine je 1,96 te visine 1,38 metara. Krovni dio izrađen je od ugljika, uz mnogobrojne aluminijske komponente te potporne elemente izrađene od čelika visoke čvrstoće. Prtljažnik je obujma 450 litara, međuosovinski razmak 2,90 metara, a 22-inčni kotači su u dimenziji 285/30.

Tehnologija za novi Audi e-tron GT concept razvijena je u uskoj suradnji s Porscheom.

KOMENTARI