Alfa Romeo Tonale od sada dostupan i u plug-in hibridnoj izvedbi

Alfa Romeo Tonale od sada dostupan i u plug-in hibridnoj izvedbi

Tonale Plug-In Hybrid Q4 je najučinkovitija Alfa ikada s autonomijom na struju preko 80 km, i CO2 od 26 g/km, a ukupna snaga sustava je 280 KS.

Dvostruka pobjeda za Alfa Romeo na natjecanju ”Motor Klassik Awards”
Alfa Romeo Stelvio Ti
Alfa Romeo Giulietta sa Sport paketom izaziva zazubice

Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4, puno je ime najnovije i najsnažnije inačice ovog modela, a uz sportski DNK, ova izvedba je i najučinkovitija izvedba neke Alfe ikada, a u prosjeku ispušta tek 26 g/km CO2. Ovo je ujedno i model koji će pomoći u Alfa Romeovom procesu „od nule do nule“ koji će od 0 % elektrificiranog brenda početkom 2022. godine postati 100 % električan brend 2027. godine.

Tonale Plug-In Hybrid Q4 pokreće hibridni sustav koji se sastoji od 4-cilindričnog MultiAir benzinca koji razvija maksimalnu snagu od 132 kW/180 KS i koji je uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i koji osigurava pogon na prednje kotače i elektromotora koji razvija snagu od 90 kW/122 KS i nudi okretni moment od 250 Nm i koji pokreće stražnju osovinu.

Litij-ionska baterija ima kapacitet od 15,5 kWh i omogućuje autonomiju od preko 80 km u potpuno električnom modu, a ukupno se nudi više od 600 km autonomije. Time je ovaj model jedan od najučinkovitijih plug-in hibridnih SUV modela. Baterija se puni maksimalnom snagom od 7,4 kW, a potpuno punjenje traje dva i pol sata.

Ukupna snaga sustava je 206 kW/280 KS, a to omogućuje ovom modelu ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 206 km/h. Kada se vozi isključivo na struju, maksimalna brzina ja elektronski ograničena na 135 km/h.

I Tonale Plug-In Hybrid Q4 ima DNA odabir načina vožnje, a nudi se način Dynamic, koji je kalibriran da izvuče maksimum iz performansi; način Natural, gdje se koristi hibridna vožnja s pogonom na sva četiri kotača, a sve kako bi se optimizirale performanse, a sve to omogućuje uštedu goriva i energije bez gubitka performansi, a tu je i način rada Advance Efficiency, koji je kalibriran za postizanje maksimalne energetske učinkovitosti u potpuno električnom radu. Spomenimo i da kada se spuštate nizbrdo, aktivira se novi eCoasting Descent Control koji održava konstantnu brzinu od 50 km/h (podesiva laganim dodirom gasa ili kočnice).

Ovaj model ima i četiri nove funkcionalnosti koje su dostupne putem zaslona, a riječ je o E-control, koji omogućuje daljinsko upravljanje punjenja i klimatizacije putem aplikacije; zatim Dynamic Range Mapping, koji omogućuje da lako vidite do kuda možete stići zavisno o stanju baterije; slijedi Charging Station Finder koji olakšava pronalazak javnih punionica i My eCharge koji omogućava pristup uslugama Free2Move eSolutions putem My Alfa Connect aplikacije.

Alfa Romeo još nije objavio cijene za ovu izvedbu, no zna se kako će biti dostupna s istim paketima opreme kao i ostali Tonale modeli, a također će biti dostupna izvedba Edizione Speciale koja nudi umetke na karoseriji od titana, crnu oznaku Tonale, 20-inčne aluminijske naplatke, crvena Brembo kočiona kliješta i ostalu opremu.

KOMENTARI