Alfa Romeo slavi 110. rođendan i ponovo otvara muzej za javnost

Alfa Romeo slavi 110. rođendan i ponovo otvara muzej za javnost

Alfa Romeo je povodom 110. godišnjice tvrtke otvorio Muzej u gradu Arese, a u muzeju je izloženo preko 150 automobila, motora, modela i još mnogo toga, a posjetitelji će ga moći obići svaki vikend.

Kupite automobil Bitcoinom i s drugim kriptovalutama
Nikad ljepši rođendan: predstavljena je Alfa Romeo Giulia GTA s 540 KS
Alfa Romeo Stelvio Ti

Alfa Romeov muzej ponovno je otvoren za javnost, a datum otvaranja je posebno odabran: 24. lipnja, dan kada je marka proslavila 110. godišnjicu postojanja. Proslava Biscioneove godišnjice održana je u Areseu te će se nastaviti i sljedećih dana. Prilikom ove važne proslave, muzej će biti otvoren tijekom uobičajenog radnog vremena, od 10 do 18 sati svaki dan do nedjelje 28. lipnja. U tjednima nakon tog dana, radno vrijeme muzeja bit će privremeno promijenjeno i posjetitelji će ga moći posjetiti subotom i nedjeljom.

Muzej je za klubove zaljubljenika i entuzijaste pripremio posebno iznenađenje: po prvi put u povijesti posjetitelji će imati priliku vidjeti stalnu izložbu kao i određene dijelove koji su prije bili zatvoreni za javnost i nisu bili uključeni u plan posjete muzeju: dva kata bivšeg upravnog centra u Areseu u kojima je spremljena ”kolekcija”. Kao prostor ”iza glavne pozornice muzeja”, ”kolekcija” uključuje dodatnih 150 vozila, desetke automobilskih, avionskih i brodskih motora, stotine modela, trofeja, umjetnina, dodataka, kao i čamac za utrke i puno više.

Svi ovi materijali, koji se obično ne mogu vidjeti, predstavljaju izvanrednu bazu uz pomoć koje muzej može organizirati svoje tematske izložbe, te za Alfa Romeo predstavljaju jedinstvenu priliku da sudjeluje u vanjskim događanjima i izložbama svih vrsta. ”Kolekciju” se može pogledati samo nakon rezervacije, u grupama od maksimalno 10 ljudi uz vodiča. Za informacije i rezervacije možete ih kontaktirati na: [email protected] Tijekom ovog vikenda, zaljubljenici u marku Alfa pozvani su da provozaju svoje Alfa Romeo modele po unutarnjoj stazi muzeja. Kako bi se izbjegle gužve, muzej moli sudionike da unaprijed potvrde svoje sudjelovanje slanjem poruke na: [email protected]

Nadalje, u sklopu ove posebne godišnjice, u Areseu će biti predstavljena nova Giulia GTA – model ograničene serije koji je posvećen 110. godišnjici ove marke, a počevši od 24. lipnja, Alfa Romeov muzej će održavati i privatne izložbe za klijente.

Alfa Romeov muzej, koji je organiziran u tri glavna tematska dijela – Timeline, koji predstavlja industrijski kontinuitet; Bellezza (ljepota), koji kombinira stil, dizajn i način života i Velocità (brzina), sinteza tehnologije, sportske note i užitka u vožnji – otvara se u djelomično obnovljenom izdanju. Neki dijelovi su preuređeni, poput onog koji je posvećen proizvodnji motora zrakoplova, s izložbom ”Angelo dei bimbi” (Dječji anđeo), zrakoplova Sai Ambrosini 1001 Grifo koji je imao glavnu ulogu u humanitarnim letovima na ruti Milano – Buenos Aires.

Otvoren 1976. godine i potpuno obnovljen 2015. godine, Alfa Romeov muzej je opremljen za pružanje dobrodošlice javnosti s nizom sigurnosnih mjera s ciljem zaštite zdravlja gostiju i osoblja. Na ulazu će svim posjetiteljima biti izmjerena temperatura, a posjetitelji kojima bude povišena bit će zamoljeni da dođu drugom prilikom. Uporaba maski za lice bit će obvezna, a specifični vodoravni znakovi podsjećat će posjetitelje na pravilo održavanja fizičkog razmaka i praćenje itinerera koji razdvaja goste koji ulaze na izložbu od onih koji izlaze. Nadalje, prioritet će biti na digitalnom načinu plaćanja, kako na blagajni muzeja tako i u Alfa Romeo trgovini.

Muzej se proteže na površini od preko 6.000 m2 i ima velike vanjske prostore, koji jamče dovoljan razmak između posjetitelja i osoblja. U slučaju posebno velike gužve, ulaz može biti privremeno zatvoren kako bi se izbjegla velika okupljanja. Online rezervacije nisu potrebne, no vođene posjete muzeju ili ”kolekciji” trebaju se unaprijed rezervirati i organizirane su u grupama do 10 osoba. Rezervacija je također obvezna za sve goste koji žele sudjelovati u jednoj ili više aktivnosti planiranih u muzeju, kao što je prijenos utrka Formule 1 uživo (prvi termin je u nedjelju 5. srpnja za Veliku nagradu Austrije) i pozadinske konferencije: pristup će biti odobren dok se ne dosegne maksimalan broj sudionika. Sve informacije u svezi s kalendarom događanja dostupne su na www.museoalfaromeo.com

KOMENTARI