Alfa Romeo Giulia GTA: rasprodano svih 500 primjeraka!

Alfa Romeo Giulia GTA: rasprodano svih 500 primjeraka!

Iz Alfe je stigla obavijest kako je svih 500 primjeraka modela Giulia GTA pronašlo svoje vlasnike i istovremeno je postao kolekcionarski primjerak, a zanimljivo je kako je velik broj primjeraka prodan u Australiji, Japanu i Kini.

Do kraja godine prestanak proizvodnje za Alfa Romeo Giuliettu
Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio za 2020. godinu postaju još napredniji
Nikad ljepši rođendan: predstavljena je Alfa Romeo Giulia GTA s 540 KS

Svih 500 primjeraka Alfe Romeo Giulia GTA rasprodano je kupcima diljem svijeta, uključujući i značajan broj u Australiji, Japanu i Kini. Ovaj model je nastao povodom 110. godišnjice tvrtke, a inspiracija je pronađena u modelu Giulia GTA iz 1965 godine, jednom od najpoznatijih i najuspješnijih modela u povijesti tvrtke.

Autodelta Racing Team je razvio model 1965 GTA na stazi Balocco, gdje je tim mehaničara radio ”punom parom” na projektu koji je kasnije taj model napravio pravim natjecateljskim vozilom. Zanimljivo je kako je aktualan model, koji se razvijao pod kodnim imenom ”The Monster” (Čudovište), razvijao na istim mjestima gdje i originalna Giulia iz 1965.g. Iz tog razloga GTA sada ima povijesti Autodelta znak.

Giulia GTA iz 1965. godine je također napravljena u 500 primjeraka, a to je točno onoliko koliko ih je bilo potrebno kako bi se ovaj model mogao kvalificirati u natjecanju Group 2 Turismo, stoga je i najnovija inačica napravljena u istoj količini.

Podsjetimo se, Giuliju GTA pokreće 2,9-litreni bi-turbo V6 motor koji razvija maksimalnu snagu od 397 kW/540 KS i nudi 600 Nm okretnog momenta, a motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a pogon je na stražnje kotače.

To je dovoljno za maksimalnu brzinu od 300 km/h, i za ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 3,6 sekundi. Sam automobil je dodatno olakšan upotrebom lakših materijala, a tu je i set spojlera i difuzora, za što bolju aerodinamičnost.

Poboljšan je i ispušni sustav kojeg je radio Akrapovič, a tu su i snažnije kočnice, a trag kotača je proširen za 50 mm, kako bi stabilnost bila što bolja. Za kraj možemo zaključiti kako će ovih 500 vlasnika zasigurno uživati svaki puta kada sjednu za volan svojeg novog ljubimca.

KOMENTARI