60 godina Jaguara MK 2 Sports

60 godina Jaguara MK 2 Sports

Jedan od najomiljenijih automobila na svijetu, legendarni Jaguar MK 2 Sports Saloon obilježava 60. rođendan

Posebna serija Jaguara F-Type Heritage 60 Edition
Najbrža limuzina na svijetu
Jaguar i Land Rover automobili razgovaraju jedni s drugima

Jaguar Mk 2 lansiran je 1959. godine na sajmu automobila Earls Court u Londonu. Odmah je postao senzacija sa svojim odvažnim dizajnom, gracioznim linijama i snažnim šesterocilindričnim motorima izvedenim od Jaguara XK.

3,8-litarski motor isporučuje 220 KS s maksimalnom brzinom od 201 km/h. Uz vrhunske performanse na cesti, Jaguar Mk 2 bio je izuzetno konkurentan i na trkačkoj stazi postigavši velik broj pobjeda u kategoriji limuzina koje su vozili velikani kao što su Roy Salvadori i Graham Hill.

60 godina modela Jaguar obilježava posebnim setom fotografija koje odaju počast stilu, kreativnosti i individualnosti jednog od najomiljenijih automobila na svijetu. “Rooms by Rankin” jedinstveno je partnerstvo Jaguara i svjetski poznatog britanskog modnog fotografa Rankina, osmišljeno da proslavi tri ključna modela – XF, XE i Mk 2. Rankinov portfolio prepun je poznatih imena, među kojima su Tony Blair, Spice Girls, Madonna, Kate Moss, The Queen, Rolling Stones i David Bowie.

Slika nazvana “Period Drama” je nostalgična fotografija za proslavu 60. godišnjice Jaguara Mk 2, koji se nalazi u bijeloj sobi ispunjenoj očaravajućim uzorkom crnih točkica.

Jaguar MK 2 Sports Saloon

Donosimo i dvije prethodne Rankinove fotografije, Jaguara XE i Jaguara XF:

Jaguar XE

Jaguar XF

KOMENTARI