5,51 metar dužine za četiri osobe: ovako Audi vidi budućnost luksuznog prijevoza

5,51 metar dužine za četiri osobe: ovako Audi vidi budućnost luksuznog prijevoza

Audi Urbansphere je koncept budućnosti luksuznog prijevoza u velikim gradovima, a prvenstveno je namijenjen onima u Kini.

Tunirani Abt RSQ8-R ima 740 KS i juri čak 315 km/h
Sportaš Audi e-tron Sportback prelazi 446 km na struju
Nova faca u Q obitelji: Audi Q8

I dok svi proizvođači u budućnosti velikih gradova vide mnoga mala vozila, jer je mjesta za parkiranje ionako malo, Audi je otišao u drugom smjeru i predstavio koncept Urbansphere koji je dug čak 5,51 metar a može prevesti tek četiri osobe!

Iz Audija kažu kako je za ovaj koncept prvo dizajnirana unutrašnjost, a tek kada je sve bilo osmišljeno za luksuzan prijevoz putnika, onda se je išao razvijati vanjski dizajn koji je mješavina monovolumena i SUV-a. Kažu da je tako jer su željeli da potencijalni kupci dobiju sve što žele za ugodnu vožnju.

Unutrašnjost je futuristička i luksuzna, a sastoji se od četiri zasebna sjedala u dva reda, a sjedala se okreću do 25 stupnjeva prema vratima kako bi ulazak i izlazak bio što jednostavniji. Uz to, sjedala se mogu nagnuti do 60 stupnjeva i izvući nasloni za noge, pa je u ovom konceptu i lako odspavati.

Putnike straga očekuje i veliki zaslon koji se spušta iz krova i proteže se gotovo čitavom širinom vozila, a može imati dva odvojena prikaza, za svakog putnika po jedan, ili pak može prikazivati film dok se putnici izležavaju u foteljama.

Čitavim sustavom se upravlja gestama, a kamere prate oči, a sustav čak može prepoznati je li osoba pod stresom, a ako prepozna da je, onda savjetuje aktiviranje aplikacije za meditaciju, kako bi se osoba riješila stresa. Nekako nam se čini kako bi ta aplikacija kod većine vlasnika bila upaljena 24 sata dnevno.

A ovaj luksuzni koncept se odlikuje i velikom površinom s LED rasvjetom sprijeda i straga, a koje prikazuju što vozilo u tom trenutku radi: koči li, ubrzava ili skreće.

Pokreću ga dva elektromotora koji razvijaju maksimalnu snagu od 295 kW/401 KS i nude 690 Nm okretnog momenta, a ugrađena 120 kWh baterija bi mu trebala omogućiti autonomiju do 750 km. Uz to, podržano je i brzo punjenje od 270 kW, što omogućuje da za 10 minuta punjenja dobivate autonomiju za novih 300 km vožnje.

KOMENTARI