Nova faca u Q obitelji: Audi Q8

Nova faca u Q obitelji: Audi Q8

Audi Q8 dolazi s novom singleframe maskom te svim značajkama karakterističnim za Audi quattro uz prostran interijer i high-tech navigaciju

Lipanj je bio odličan za Suzuki, Mitsubishi, Mini, Audi, Seat, Citroen
Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback: Iskoristivi u svakodnevnom životu
Karavan iz snova: Audi RS 6 Avant 2020

SUV Audi Q8 dužine je 4,99 metara, čak 2 metra je širok a 1,71 metara visok. Dakle, kraći je od Audija Q7 za 5 cm, niži je za 4 cm, širi za 32 mm. Poput Q7 ima gotovo 3 metra međuosovinskog razmaka. Prtljažnik obujma 605 litara s oborenim stražnjim sjedalima raste na 1755 litara.

Kombinira se elegancija luksuznog coupea s četvora vrata, uz prostranost velikog SUV-a. Standardna LED svjetla mogu se proširiti na bolju opciju s HD Matrix LED svjetlima. Na stražnjoj strani svjetlosna traka povezuje zanimljiva stražnja svjetla kao što se mogu vidjeti na novom Audiju A8. U interijeru vozač ispred sebe ima virtualni kokpit koji se prilagođava željama vlasnika što se tiče prikazivanja informacija.

Prodaja Audija Q8 na europskom tržištu započinje u trećem tromjesečju 2018, a (nepotvrđena) očekivana početna cijena je oko 75.000 eura. Pod nazivom Audi Q8 concept predstavljen je na North American International Auto Show (NAIAS) 2017 kao plug-in hibrid snage 330 kW i 700 Nm okretnog momenta. Pri predstavljanju je imao dužinu 5,02 metra pa je u međuvremenu ipak izgubio nekoliko centimetara. Audi Q8 konkurencija je BMW-u X6 i Mercedesu GLE.

KOMENTARI