2022. prestaje proizvodnja Honde NSX, a za kraj je najavljena posebna Type S izvedba

2022. prestaje proizvodnja Honde NSX, a za kraj je najavljena posebna Type S izvedba

Honda najavljuje kraj proizvodnje ovog sportskog modela za sljedeću godinu, a do tada je pripremila posebnu seriju s kojom se oprašta od ovog modela.

I najnoviju generaciju Mustanga pokreće 5,0-litreni V8 motor
GB110 za 110. rođendan Bertonea
Honda Prelude: legenda se vraća, ali u električnoj izvedbi

13. kolovoza će Acura predstaviti NSX Type S na događaju The Quail u Montereyu u Kaliforniji. Neka vas ne začudi Acura ime, jer se NSX na tržištu SAD-a prodaje pod tim brendom, dok će se u ostatku svijeta ovaj model i dalje prodavati pod Hondinom značkom. A kad kažemo i dalje, mislimo još samo godinu dana.

Naime, Honda je objavila kako u prosincu sljedeće godine gasi ovu generaciju NSX-a, a za oproštaj je pripremljena Type S izvedba. Podsjetimo se, aktualna generacija je predstavljena 2016. godine i dolazi s hibridnim pogonskim sustavom koji se sastoji od 3,5-litrenog V6 twin-turbo benzinca i elektromotora, a ukupna snaga sustava je 581 KS.

Iako još nema informacija o Type S izvedbi, a očekuje se kako će Honda probiti granicu od 600 KS, čime će se poboljšati i ubrzanje od 0 do 100 km/h koje trenutno iznosi 2,9 sekundi, a očekuje se i kako će maksimalna brzina prijeći granicu od 200 mph, odnosno od 322 km/h.

Osim toga, Honda će poraditi i na ovjesu, a očekuje se i kako će težina biti smanjena. Trenutna težina iznosi 1800 kg, što nije malo za sportski automobil, a najveći krivac su baterije. Nova Honda NSX Type S na tržište stiže početkom sljedeće godine i bit će proizvedena u 350 primjeraka, od kojih 30 komada ostaju u Japanu, dok će se preostalih 320 komada raspodijeliti po ostatku svijeta.

KOMENTARI