U Ferrari muzeju izložba za 50. rođendan Michaela Schumachera

U Ferrari muzeju izložba za 50. rođendan Michaela Schumachera

Posebna izložba otvorena je u Muzeju Ferrari u Maranellu – „Michael 50“

Prodaje se vrlo rijedak Ferrari, bio je najbrži na svijetu
Kupnja skršenog auta iz snova u „automobilskom raju“
Rimac C_Two prodaje se za 73.594 kn mjesečno ili za 8.510.000 kn u kešu

Njemački prvak Michael Schumacher osvojio je tijekom svoje karijere u Formuli 1 sedam svjetskih titula, ostvario je 91 pobjedu te se 155 puta popeo na podij. Izvanredna karijera podloga je za izložbu pod nazivom „Michael 50“.

Navijači i predstavnici Scuderia Ferrari klubova već pristižu u Maranello, u Ferrari muzej kako bi prisustvovali otvaranju izložbe povodom 50. rođendana Michaela Schumachera. U „dvorani pobjeda“ prikazani su neki od najbitnijih Ferrari jednosjeda koji su voženi tijekom 11 godina za Scuderiju. Sve kreće s modelom F310 iz 1996. godine, s kojim je Schumacher osvojio tri svjetska prvenstva, a zatim slijedi F399, bolid s kojim je osvojena titula najboljeg konstruktora.

Zatim, F1-2000 (legendarna Alba Rossa) s kojim je u Suzuki Michael Schumacher osigurao svoj prvi naslov svjetskog prvaka (21 godinu prije ostvario je to Jody Scheckter). Među rekordere spadaju i bolidi F2002 i F2004 te 248 F1 iz 2006. godine u kojem je Schumacher trijumfirao na velikoj nagradi Kine – bila je to njegova 72. i konačna pobjeda s Ferrarijem.

Inače, mnogi ne znaju da je Schumacher nakon odlaska iz Formule 1 nastavio s poslom developera. Manje poznata strana legendarnog F1 vozača bit će predstavljena obožavateljima u Ferrari muzeju. Michael je odlučio i dalje pomagati Scuderiji pri razvoju cestovnih Ferrari vozila kao što su Ferrari 430 Scuderia iz 2007. te Ferrari California iz 2008.

Izložba će se u Maranellu održavati zajedno uz još već otvorene dvije izložbe – „Driven by Enzo“ te „Passion and Legend“, a izložba „Michael 50“ organizirana je u partnerstvu s Keep Fighting Foundation.

KOMENTARI