Pogledajte predivne krajolike Islanda kojima je prošao Urus

Pogledajte predivne krajolike Islanda kojima je prošao Urus

Lamborghini Avventura je ekspedicija tijekom koje Urus otkriva predivna prostranstva Islanda

Predivno za vidjeti: 200 Lamborghinija na jednom mjestu
Lamborghini SC18 dizajniran u sinergiji s kupcem
Novi Lamborghini Huracán EVO s V10 motorom

Serija Lamborghini ekspedicija pod nazivom Avventura otkriva najspektakularnija mjesta u svijetu. Nakon što su Lamborghini Urusi prošli Andaluziju, Transilvaniju i Norvešku, sljedeća destinacija je bio Island. Tijekom listopada 2018. Super SUV Urus iskusio je ne samo stazu nego i sve druge vrste krajolika ovog živopisnog otoka.

Tijekom dva dana sedam Lamborghini Urusa u različitim bojama proputovalo je 900 kilometara islandskih krajolika, kroz čitav niz meteoroloških uvjeta – od sunca do jakog vjetra, kiše i snijega. Pustolovina je počela s poluotoka Reykjanes na jugozapadu, na mjestu čuvene Plave lagune. Radi se o geotermalnom području iz kojeg izlazi blijedoplava topla voda.

Nakon lagune konvoj Urusa krenuo je duž južne obale, pritom dodirujući mjesta kao iz snova – litice Krysuvikurberg koje su nazvane po dva trola iz jedne legende, zatim po plaži Reynisfjara s crnim pijeskom te rt Dyrhólaey s velikim prirodnim kamenim lukom koji se proteže u more. Sve su to gledale kolonije pufina koji se gnijezde na stijenama te zimi migriraju u toplije krajeve.

Od rta Hjörleifshöfði do mora odnosno glečera Kötlujökull na SUV vozilima Lamborghini Urus odabran je Terra način vožnje kako bi se isprobale offroad rute na najnepovoljnijim terenima i istražila izdržljivost vozila. Uslijedili su Laki vulkani, ledena laguna Fjallsárlón na južnom dijelu glečera Vatnajökull. Na kraju avanture glasni konvoj Urusa se vratio u glavni islandski grad Reykjavik.

KOMENTARI