Stižu promjene u Google Android Auto

Stižu promjene u Google Android Auto

Google je predstavio ažuriranu verziju svoje platforme Android Auto

Google Street View automobil ponovo snima
Google Android Auto spaja smartfon i multimediju vozila
Ograničenje brzine i upozorenje na kamere za nadzor prometa stigli u Google Mape

Redizajnom bi Android Auto trebao biti funkcionalniji i jednostavniji za korištenje tijekom vožnje, a nova tema s tamnom pozadinom ima za cilj poboljšati vidljivost i bolje se uklopiti u unutrašnjost vozila.

Ostala ažuriranja Android Auto aplikacije uključuju osvježenu navigacijsku traku koja omogućuje praktičnije upravljanje aplikacijama, uključujući glazbu i pozive, kao i poboljšanja obavijesti koja su osmišljena kako bi se pojednostavilo upravljanje informacijama.

Google je također poduzeo korake kako bi spajanje s pametnim telefonom nakon ulaska u automobil bilo besprijekorno praktično: čim korisnik pokrene motor automobila, Android Auto će prikazati korisnikovu odabranu navigacijsku aplikaciju i nastaviti reprodukciju pjesme koju je slušao na svojem telefonu prije ulaska u automobil.

Google, koji je s Android Auto aplikacijom debitirao 2014. godine, najavio je da će obnovljena platforma u nadolazećim mjesecima biti dostupna u sve Android Auto kompatibilne automobile. Na žalost, na hrvatskom tržištu nije moguće (legalno) korištenje Android Auta jer Google nije omogućio aplikaciju za naše područje, ali se zasebnim instaliranjem aplikacija ipak može koristiti, o čemu smo pisali u časopisu Garaža.

KOMENTARI