Kako proljetni umor i alergije mogu utjecati na vožnju?

Kako proljetni umor i alergije mogu utjecati na vožnju?

S prvim danima proljeća javljaju se alergije, ali i umor te mogu utjecati na sposobnost u vožnji posebice kada su u pitanju duže relacije

Honda Civic drag race: Japanski as gradske klase
Sitni zahvati koji će olakšati prezimljavanje vozila do proljeća
Kućni ljubimci u vozilu

Zasigurno je prvi znak proljeća bolje raspoloženje, ali istovremeno događa se i umor našeg organizma, spava nam se tijekom dana pa budite oprezni ako kod sebe primijetite takve simptome. Krećete li na duži put, obavezno se dobro naspavajte, češće pravite pauze uz napitke koji će vas održavati budnima. U vožnji pijte više tekućine kako biste se i zbog toga češće morali zaustavljati. Istovremeno, savjetujemo vam da tijekom upravljanja vozilom ne telefonirate jer biste samo dodatno opterećivali svoj organizam. Novi modeli automobila nude upozorenje na umor pa obavezno u vožnji koristite tu mogućnost.

Alergije se također javljaju u proljeće pa nadzirite njihov intenzitet i simptome, ali pregledajte i filtre u vozilu. Nemojte se voziti s otvorenim prozorima. Budite oprezni s očima i vidljivošću ako vam alergije izazivaju suze i pojačano vlaženje očiju. Održavajte dovoljan razmak do vozila ispred kako biste imali prostor za eventualno nešto sporiju reakciju.

 

KOMENTARI