Vraća li se Honda Prelude u Europu?

Vraća li se Honda Prelude u Europu?

Honda će na predstojećem Goodwood festivalu brzine prikazati i koncept Prelude, s kojim se najavljuje povratak ovog modela u Europu.

Mazda je predstavila koncept kompaktnog sportskog automobila: Iconic SP
Novi Porsche 911 Turbo S dolazi sa 650 KS, čak 70 KS više od prethodnika
I najnoviju generaciju Mustanga pokreće 5,0-litreni V8 motor

Posljednja Honda Prelude se prodavala do 2022. godine, i bila je to peta generacija tog modela, a izgleda kako bi već sljedeće godine i u europske Honda salone mogao stići dugoočekivani nasljednik, odnosno šesta generacija coupea. Posljednja generacija je za europsko tržište razvijala snagu od 200 KS, a novi bi model trebao ponuditi veću snagu, ali i hibridni pogonski sklop.

Honda je u Japanu još prošle godine predstavila Prelude koncept, a na Goodwood festivalu brzine, koji kreće sutra, će s njime biti pobliže upoznati i Europljani. Osim toga, Honda će ujedno proslaviti i 25. godišnjicu hibridnih vozila. A time je i potvrđeno kako novi Prelude neće imati električni pogon, kako se prvotno mislilo, već će biti riječ o hibridu.

Nema puno informacija o novoj generaciji modela Prelude, osim kako će biti riječ o hibridnom coupeu, a jedino što Honda najavljuje je „Užitak u vožnji i izvanrednu učinkovitost!“. A uz već postojeći Civic Type R, novi Prelude bi bio drugi vozački automobil Honde u Europi, a rijetki su danas brendovi u Europi koji se time mogu pohvaliti.

KOMENTARI