Volkswagen obnovio svoj gradski model Polo, a stiže i izvedba na plin

Volkswagen obnovio svoj gradski model Polo, a stiže i izvedba na plin

Obnovljeni Volkswagen Polo na tržište stiže na jesen, a donosi novi prednji i stražnji izgled vozila, te više sigurnosnih sustava, kao i sustava za pomoć vozaču, dok će obnovljeni GTI stići nešto kasnije.

Renault Taliant je mala limuzina iznenađujuće simpatičnog izgleda
Stigao je Renault Clio Tce 100 LPG s pogonom na plin
Novi Dacia Sandero i Sandero Stepway stigli u Hrvatsku, a mi smo ih vozili

Nakon što je Seat predstavio obnovljenu Ibizu, i Volkswagen je predstavio obnovljeni Polo, koji je doživio veći facelift. Aktualna generacija Pola je predstavljena 2017. godine, a iako je prodaja bila dobra, bilo je vrijeme za osvježenje. Polo postoji već skoro 50 godina i do sada je prodano preko 18 milijuna ovog modela.

Iznenađujuće za Volkswagen, Polo je dobio prilično velike vizualne promjene. Sprijeda se tako mogu primijetiti nova LED svjetla, u opciji mogu biti i adaptivna Matrix LED svjetla, nova maska i branik, te nov izgled prednjih svjetala za maglu.

Straga su promjene još veće i donose LED svjetla s produženim dijelom koji ulazi na poklopac prtljažnika i sada su sličnija onima na Golfu, tu je i nov branik, kao i natpis Polo koji je sada postavljen ispod logotipa. Gledajući s boka, Polo donosi novost u vidu izgleda aluminijskih naplataka, a u ponudi će biti i nove boje.

U unutrašnjosti nas očekuje serijska 8-inčna digitalna instrument ploča, a u opciji je i 10,25-inčna digitalne instrument ploča ”Digital Cockpit Pro”, kao i dorađeni 9,2-inčni središnji multimedijski sustav. Tu je i novi volan, kao i nove komande klima uređaja koje su odvojene od multimedijskog zaslona, ali se sada i tamo temperatura podešava pomicanjem prsta po površini, umjesto puno praktičnijeg i preciznog kotačića.

Što se pak pogonskih motora tiče, u ponudi će biti atmosferski benzinac s 80 KS, te turbo benzinci s 95 KS i 110 KS u kombinaciji s ručnim ili automatskim DSG mjenjačem, a kao i Ibiza, i Polo će biti dostupan s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom u kombinaciji s 90 KS snažnim benzincem i 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Naknadno će stići i GTI izvedba, a redizajnirani VW Polo u prodaju stiže na jesen, a cijene se ne bi trebale puno mijenjati od aktualnih.

KOMENTARI