Twingo slavi 30. rođendan: napravite i vi novi konceptni auto!

Twingo slavi 30. rođendan: napravite i vi novi konceptni auto!

Renault pokreće interaktivnu kampanju „Reinvent Twingo” te poziva javnost da uz pomoć umjetne inteligencije stvori vlastitu verziju Twinga, a potom će digitalne kreacije javnosti Renault iskoristiti za stvaranje pravog konceptnog automobila.

Alfa Romeo slavi 110. rođendan i ponovo otvara muzej za javnost
100 godina Alfe Quadrifoglio: posebna serija za Giuliju i Stelvio
50 godina sigurnosnih pojaseva u svim Opel vozilima

Vrijeme stvarno brzo prolazi, pa je već prošlo 30 godina od kada je maleni Twingo s nama. A sada Renault poziva javnost da uz pomoć umjetne inteligencije nanovo osmisli ovaj , mogli bi reći legendarni, model. Potom će Renault dostavljene digitalne kreacije iskoristiti za proizvodnju pravog konceptnog automobila.

„Premda je nekoć bila rezervirana samo za tehnološku elitu, umjetna inteligencija sada je dostupna svima u samo tri klika. Ta nova pristupačna tehnologija svim ljudima omogućuje da pomaknu granice vlastite mašte. Uključivanjem najšire zajednice u ovaj kreativni proces želimo odati počast legendarnom Twingu. Uz pomoć umjetne i ljudske inteligencije proizvest ćemo prvi konceptni automobil koji se izravno temelji na dizajnerskim rješenjima javnosti”, izjavio je Arnaud Belloni, direktor marketinga marke Renault na globalnoj razini.

Od 1. veljače do 31. ožujka 2023. svi će imati priliku stvoriti, zamisliti i nanovo osmisliti Twingo uz pomoć generativnih alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji, kao što su Midjourney, Stable Diffusion i Dall E. Jednostavnim upisivanjem nekoliko ključnih riječi, korisnici će moći iskoristiti ove visokoučinkovite i lako pristupačne alate za generiranje slika kako bi stvorili nevjerojatna dizajnerska rješenja. Svoje kreacije zatim će moći dostaviti tako da ih podijele na društvenoj mreži po vlastitom izboru uz navođenje hashtaga: #ReinventTwingo

KOMENTARI