Proslava 30. rođendana bez krova: Mini Convertible Seaside Edition

Proslava 30. rođendana bez krova: Mini Convertible Seaside Edition

Kako bi proslavio 30 godina od pojave prve kabriolet izvedbe, Mini je lansirao posebnu izvedbu Seaside Edition, koja je već dostupna za narudžbu, a prve se isporuke očekuju tijekom ožujka sljedeće godine.

Nakon 26 godina i 662.762 proizvedenih vozila – kraj za Audi TT
Lexus pripremio niz novosti za čitavu gamu modela LC Coupe i LC Convertible
Predstavljen sportsko-elegantni kabriolet sa 620 KS: Ferrari Roma Spider

Iako je prvi Mini bio predstavljen krajem pedesetih godina prošlog stoljeća, na izvedbu bez krova se moralo čekati prilično dugo, čak preko 30 godina. Naime, službena kabriolet izvedba je predstavljena tek 1992. godine, a sada Mini slavi tridesetu obljetnicu i pritom je predstavio posebno izdanje koje dolazi pod imenom Seaside Edition.

Ova se izvedba ističe 18-inčnim aluminijskim naplatcima koji su preuzeti s Resolute izvedbe, a tu je i posebna Caribbean Aqua plava boja. Ovaj se model ističe i bočnim naljepnicama, kao i Seaside logotipom na poklopcu prtljažnika.

Unutrašnjost, pored standardnog 8,8-inčnog multimedijskog zaslona, donosi i Premium Plus paket koji donosi automatsku klimu, bežično punjenje mobitela, napredniji audio sustav i pomoć pri parkiranju, a tu je i natpis „30“ na nekoliko mjesta u unutrašnjosti kojim se označava 30 godina kabrioleta, kao i logotipi Seaside također razmješteni po kabini.

Ovu izvedbu pokreće dvolitreni benzinac koji razvija snagu od 131 kW/178 KS i nudi 280 Nm okretnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 230 km/h.

Cijene u Velikoj Britaniji kreću od 39.500 eura, no kod nas je ona sigurno veća i bit će oko 45.000 eura, ako se uspoređuju cijene s ostalim izvedbama. Mini je već počeo zaprimati narudžbe, no prve se isporuke očekuju na proljeće iduće godine.

KOMENTARI