Toyota Yaris Cross s GR Sport paketom opreme ipak stiže u Europu

Toyota Yaris Cross s GR Sport paketom opreme ipak stiže u Europu

Pretprodaja novog modela Yaris Cross GR Sport počinje već ovih dana, a prve isporuke se očekuju uskoro, no cijene nove izvedbe još uvijek nisu poznate.

Dopadljiv kompaktni SUV sportskog izgleda
Na ljeto stiže i Hilux s GR Sport obilježjima
I novi Land Cruiser dobiva GR Sport izvedbu

Prije malo više od mjesec dana smo pisali kako je Toyota predstavila Yaris Cross s GR Sport paketom opreme, no kako će biti dostupan samo u Japanu, ali izgleda kako je došlo do promjena, pa je sada ovaj model najavljen i za europsko tržište, s time kako su prednarudžbe krenule već sada.

Podsjetimo se, Yaris Cross GR Sport donosi nove 18-inčne aluminijske naplatke s 10 krakova i sa svjetlom završnom obradom, ugrađen je stražnji difuzor, a nova je i prednja rešetka motora koja donosi i diskretnu GR oznaku. Tu je i nova boja Dynamic Grey, koja je dostupna i u kombinaciji s crnim krovom.

Unutrašnjost donosi nova sportska prednja sjedala sive boje s crvenim šavovima, a dolaze i s GR logotipom na naslonima za glavu, tipki za pokretanje motora i upravljaču. Tu su i srebrni umetci na vratima i instrument ploči.

Ovaj model dolazi i s drugačije podešenim podvozjem, kolji daje bolji osjećaj u vožnji, a za pogon se koristi hibridni pogonski sustav koji se sastoji od 1,5-litrenog benzinca i elektromotora, a ukupna snaga sustava je 85 kW/116 KS. Performanse se nisu mijenjale, pa ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ovog modela 170 km/h.

KOMENTARI