Toyota Tsusho Leasing Croatia i službeno počela s radom

Toyota Tsusho Leasing Croatia i službeno počela s radom

Sve usluge TTLC-a će biti dostupne za nova i rabljena vozila, za privatne i poslovne subjekte, a tu je i koncept „one stop shop“, tj. mogućnost da na jednom mjestu dobijete sve informacije.

Lexus predstavio novu generaciju modela LX, koji se temelji na Toyoti Land Cruiser
Za Lexus LM sigurno niste nikad čuli, a od jeseni će biti dostupan i u Europi
Lexus LY 650 nije novi model automobila nego luksuzna jahta

Globalna strategija Toyote je transformacija iz proizvođača automobila u pružatelja usluga mobilnosti. Jedan važan dio u realizaciji te strategije je i pružanje vlastitih financijskih usluga, zbog čega je i u Hrvatskoj otvorena tvrtka Toyota Tsusho Leasing Croatia (TTLC) – društvo za financiranje prodaje Toyota i Lexus vozila u Hrvatskoj. „Vizija tvrtke Toyota Tsusho Leasing Croatia je postati vodeće leasing društvo na hrvatskom tržištu, u kontekstu transformacije mobilnosti“, povodom službenog početka rada pojasnila je predsjednica Uprave Toyota Tsusho Leasing Croatia Ruža Ercegović te dodala: „Želimo da ljudi u Hrvatskoj više ne gledaju kako vozilo kupiti, nego kako vozilo što je moguće bolje iskoristiti – a da to ima što je moguće manji negativni utjecaj na osobne financije i na okoliš. Nudeći suvremene i atraktivne financijske proizvode želimo osnažiti prodaju vozila marki Toyota i Lexus te osigurati zadovoljstvo kupaca u svim fazama suradnje.“

TTLC proizvode nudi poslovnim i privatnim korisnicima, a podupire prodaju svih novih i rabljenih vozila, uključujući i financiranje baterijskih električnih vozila. Dodatna prednost TTLC-a je koncept „one stop shop“ tj. mogućnost da na jednom mjestu, u svakom Toyota salonu, uz pitanja o specifikacijama pojedinog modela dobijete i odgovore na sva pitanja vezana uz financiranje te leasing ponudu. TTLC ne naplaćuje interkalarnu kamatu svojim klijentima, čime klijent ostvaruje značajnu uštedu na samom početku leasing ugovora, a dodatna prednost je i ta da se leasing obrok plaća tek po isteku punog mjeseca korištenja (a ne unaprijed kako je to uobičajeno kod ostalih leasing društava u Hrvatskoj).

Osim klasičnog financijskog leasinga i opcije plaćanja u dvije ili tri rate TTLC nudi i proizvode koji su dio „Trade Cycle management“ (TCM) filozofije. To su opcije kojima se putem leasing ugovora otplaćuje stvarni gubitak tržišne vrijednosti vozila te nakon isteka leasinga ugovora klijent vrlo lako može postojeće vozilo zamijeniti novim, bez dodatnih financijskih napora. Pretpostavka tomu je da je vozilo korišteno u skladu s pretpostavljenom ugovorenom kilometražom, redovno održavano i da mu je opće stanje uredno, odnosno u skladu s normalnim trošenjem.

Proizvodi iz paketa „Trade Cycle Management“ su:

TOYOTA EASY: financijski leasing s niskom, prihvatljivom mjesečnom ratom i povećanim iznosom posljednje, tzv „balon rate“. Klijent je ekonomski vlasnik vozila i po isteku ugovora samostalno odlučuje što želi učiniti s vozilom – hoće li ga zadržati/otkupiti, prodati Toyotinom trgovcu te uzeti novi model ili reprogramirati postojeći ugovor i nastaviti s otplatom.

OPERATIVNI LEASING: klasični leasing proizvod s fiksnom ratom, posebno atraktivan poslovnim korisnicima, a za koji se može dobiti ponuda u svakom Toyota salonu odmah, pa i za električna vozila poput Toyote bZ4X, sve zahvaljujući kvaliteti i dugotrajnosti Toyotinih motora i baterija.

FULL-SERVICE LEASING: osim što klijent ima fiksnu nepromjenjivu ratu za vozilo, fiksna cijena zajamčena je i za sve ugovorene dodatne, odnosno uključene usluge poput guma te redovnog i proširenog održavanja. Nepromjenjiva je cijena koja se plaća za dijelove i rad cijelo vrijeme trajanja Ugovora o leasingu.

TTLC je ovom prilikom naveo i svoje ciljeve koje namjerava postići do 2025. godine, a oni uključuju rok od 2 sata unutar kojeg se rješava Zahtjev za financiranjem, 50% udjela financiranih vozila u ukupnoj prodaji Toyote i Lexusa u Hrvatskoj, 30% udjela „Trade Cycle Management“ proizvoda u portfelju TTLC-a (proizvoda koji kupca potiču da, nakon određenog razdoblja korištenja, vozilo zamijeni za novo), 40% ciljanog udjela TTLC klijenta koji će nakon završetka financiranja ponovno sklopiti leasing ugovor za novo Toyota ili Lexus vozilo i 50% ciljanog udjela svih rabljenih Toyota i Lexus vozila koja TTLC nakon povrata iz leasinga  želi ponovno financirati.

KOMENTARI