Lexus je ponovno službeni automobil Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji

Lexus je ponovno službeni automobil Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji

Već šestu godinu zaredom Lexus je službeni automobil 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – La Biennale di Venezia, a glavnu ulogu je imao novi RX.

Predstavljena je nova generacija najprodavanijeg Lexusa: novi RX dolazi kao hibrid i plug-in hibrid
Lexus UX je prvi tetovirani automobil na svijetu
Lexus konceptom LF-Z Electrified najavljuje ”sljedeće generacije Lexusa”

Lexus ponovno potvrđuje svoje bliske veze sa svijetom filma i umjetnosti te je već šestu godinu zaredom službeno vozilo 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – La Biennale di Venezia. Jedno od najpoznatijih svjetskih kinematografskih događanja održava se od 31. kolovoza do 10. rujna, a u glavnoj ulozi je potpuno novi SUV Lexus RX.

Lexus RX bit će istaknut na svim događajima na crvenom tepihu tijekom festivala koji se održava u Lido di Venezia. Prvo takvo događanje bilo je otvorenje festivala – svečanost prepuna poznatih iz svijeta filma. Flota Lexus vozila koja je uključivala RX, NX, ES i UX bila je zadužena otpratiti zvijezde do crvenog tepiha pa su tako vrhunski Lexus Electrified doživljaj mogli iskusiti glumci poput Julianne Moore, Catherine Deneuve, Tesse Thompson, Rocije Morales i Regé-Jeana Pagea.

U sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji bit će također održana i talijanska nacionalna premijera novog modela RX, vozila koje savršeno izražava kvalitetu izrade, tehnologije i inovacije – vrijednosti koje Lexus dijeli s najslavnijim svjetskim filmskim stvarateljima.

Lexusova kontinuirana podrška festivalu odražava sve sličnosti filmske i auto industrije. Obje su dugo bile inspirirane željom ljudima proširiti horizonte kroz putovanja, vrijeme i nova iskustva. Baš kao što kino pruža jedinstveni medij za stvaranje nezaboravnih trenutaka, tako i Lexus nastoji pružiti uzbuđenje svojim inovativnim i pionirskim duhom. Isto tako, ambijent Venecije pruža još jednu inspirativnu poveznicu. Ovaj jedinstveni, čarobni grad stvara nezaboravne uspomene, a pritom ulaže velike napore u održivost.

Lexus RX će diljem Europe biti službeno predstavljen krajem godine, a riječ je o tehnološkom iskoraku s Lexusovim prvim hibridom usmjerenim na performanse, modelom turbo RX 500h s DIRECT4 s kontrolom pogonskog momenta na svim kotačima. Ovaj model bit će predstavljen uz prvi plug-in hibridni električni model RX, RX 450h+ i novi premium hibridni električni model RX 350h.

KOMENTARI