Toyota sljedeći mjesec predstavlja GR Yaris, ovo su prve fotografije

Toyota sljedeći mjesec predstavlja GR Yaris, ovo su prve fotografije

Nadahnuta relijem, konstruirana za cestu Toyota GR Yaris imat će međunarodnu premijeru na Salonu automobila u Tokiju sljedećeg mjeseca

Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweeku
Toyota bi uskoro mogla predstaviti GR Yaris s automatskim mjenjačem
Proglašen je Europski automobil godine 2021., a pobjednik je nova Toyota Yaris

Toyota GR Yaris potpuno je novi sportski automobil nadahnut relijem. To je drugi GR čisti sportski automobil nakon Toyote GR Supra koju smo nedavno vozili na Grobniku.

Iako Toyota za sada ne otkriva detalje o GR Yarisu, objavljene su prve fotografije, a više detalja očekuje se u siječnju, nakon svjetske premijere. GR Yaris se odlikuje naprednim tehnologijama, znanjem i iskustvom prikupljenim kroz Toyotino pobjedonosno sudjelovanje u Svjetskom reli prvenstvu (World Rally Championship – WRC) u kojem se natječe pod zastavom Toyota Gazoo Racinga (TGR).

GR Yaris je u završnoj fazi razvoja, a što je do sada napravljeno nedavno je isprobao i sam Toyotin predsjednik Akio Toyoda, poznat po tome da je i Supru isprobao prije puštanja u prodaju.

Toyota pokušava stvoriti sve bolje automobile i pridobiti još veću podršku svojih navijača uključujući se u natjecanja u nizu zahtjevnih utrka u raznim kategorijama na cestama širom svijeta. Toyota se 2017. vratila u FIA Svjetsko prvenstvo u reliju svojim Yarisom World Rally Car, i već 2018. ostvarila pet pobjeda i momčadsku titulu. I ove godine Toyota je zabilježila titulu svjetskog prvaka sa Yarisom World Rally Car vozačem Ott Tänak.

TGR team je ostvario velike uspjehe u motosportu i u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti, modelom Toyota TS050 Hybrid, osvajanjem momčadske i vozačke titule 2014. te u sezoni 2018.-2019. Inače, Toyota je vodeća u poretku za obje titule u sezoni 2019.-2020.

TGR je ove godine već osvojio prvu Toyotinu sveukupnu titulu na Reliju Dakar, što je uspjelo prvaku iz Katara, Nasseru al-Attiyahu u Toyoti Hilux.

KOMENTARI