Toyota najavljuje kompaktni električni SUV konceptom bZ Compact SUV

Toyota najavljuje kompaktni električni SUV konceptom bZ Compact SUV

Toyotin koncept bZ Compact najavljuje izgled budućeg kompaktnog električnog SUV modela, a ujedno najavljuje i proširenje bZ obitelji električnih vozila.

Tokyo 2019: Toyota BEV
Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model
Električni hyper-SUV koji ubrzava gotovo kao i Rimac Nevera!

Na Salonu automobila u Los Angelesu Toyota je predstavila svoj novi koncept bZ Compact, a riječ je o električnom kompaktnom SUV modelu koji najavljuje izgled budućeg modela, a dizajn sprijeda, posebice svjetla, asociraju na nedavno predstavljenu novu generaciju Priusa.

bZ Compact je od temelja dizajniran i napravljen da bude električno vozilo, pa je tako iskorištena dobra pozicija za bateriju i mnogo prostora u kabini, a pritom je i dizajn atraktivan. Kao što je vidljivo, i kotači su pomaknuti skroz u rubove karoserije, pa se očekuje velika udobnost i dobro držanje pravca.

I dok je vanjski dizajn gotovo spreman za serijsku proizvodnju, unutrašnjost će ipak biti puno drugačija. Tu je maleni zaslon digitalne instrument ploče i veći središnji multimedijski zaslon, a unutrašnjost krasi i visoka razina završne obrade, ali i mnogobrojni reciklirani materijali.

Toyota sa svojom serijom automobila bZ, što označava Beyond Zero, predviđa budućnost, kao i uvođenje novih modela s nultom emisijom , a Toyota se time približava svojem cilju o potpunoj ugljičnoj neutralnosti do 2050. godine.

KOMENTARI