Toyota Highlander, veliki SUV sa 7 sjedala, po prvi puta dolazi u Europu

Toyota Highlander, veliki SUV sa 7 sjedala, po prvi puta dolazi u Europu

Toyota je najavila početak prodaje početkom 2021. godine za veliki SUV sa 7 sjedala i 658 litara velikim prtljažnikom, a na europskom tržištu će dolaziti samo s 244 KS snažnim hibridnim motorom i s AWD-i pogonom.

Uskoro premijera za novi Mitsubishi Outlander PHEV
Dorađena je i Toyota Highlander: nova boja karoserije i novi multimedijski sustav
Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala

Toyota Highlander je dobro poznati model koji se od 2000. godine može kupiti na tržištu SAD-a i nekim drugim tržištima, a četvrta generacija, koja je predstavljena na prošlogodišnjem Salonu automobila u New Yorku, će konačno stići i na naše ceste, i to od početka sljedeće godine.

Tada će Toyota ponuditi 4.950 mm dug Highlander koji dolazi sa 7 sjedala, s time da se drugi red sjedala može uzdužno pomicati za 180 mm, a sve kako bi se i na zadnja dva sjedala mogle smjestiti odrasle osobe.

Unutrašnjost je dostupna u dvije sheme boja, crnoj i grafitnoj, a osim mnogobrojnih pretinaca oko prvog i drugog reda sjedala su ugrađeni USB priključci. Središnjom konzolom dominira veliki 12,3-inčni multimedijski sustav s navigacijom i podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a od opreme je dostupno i bežično punjenje, ventilacija sjedala i digitalni retrovizor.

Prtljažnik je velik i broji 658 litara s dodatnim pretincima u podu, a preklapanjem stražnja dva reda sjedala dobiva se ravni pod i prostor od 1.909 litara. Poklopac prtljažnika je električni, a moguće ga je otvoriti pokretom noge.

Za pogon se brine 2,5-litreni benzinski motor s Atkinsonovim procesom i prednji i stražnji elektromotor, pri čemu stražnji elektromotor daje Highlanderu inteligentni pogon na sve kotače AWD-i. Ukupna snaga koju daje sustav je 244 KS i pritom mu je prosječna potrošnja 6,6 litara po WLTP-u.

Moguće je birati između četiri načina vožnje (ECO, NORMAL, SPORT, TRAIL) a sa svim je programima moguće kombinirati i samo električni pogon. Naravno, potpuni aktivni i pasivni sigurnosni paket s Toyota Safety Sense sustavima dolazi serijski, a cijena će se znati početkom sljedeće godine.

KOMENTARI