Toyota bi uskoro mogla predstaviti GR Yaris s automatskim mjenjačem

Toyota bi uskoro mogla predstaviti GR Yaris s automatskim mjenjačem

Prema neslužbenim informacijama, Toyota i Gazoo Racing razvijaju 8-stupanjski automatski mjenjač za najsnažniji model u klasi gradskih automobila - GR Yaris.

Što sve znamo o prvoj hibridnoj Daciji?
I Aston Martin odustaje od ručnih mjenjača
Osvježeni MG HS stigao u domaće salone

Mnogi japanski automobilski mediji pišu o novom mjenjaču za GR Yaris, i to onom automatskom, koji bi uskoro trebao biti predstavljen u ovom modelu. Doduše, iz Toyote još ne stižu nikakve potvrde, no to ništa ne znači.

A tamošnji mediji pišu kako Toyota i Gazoo Racing, dvije godine nakon premijere GR Yarisa, pripremaju i njegovu izvedbu s automatskim mjenjačem. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o brzom 8-stupanjskom automatiku, a vlasnici će moći mijenjati brzine ručno putem polugica iza volana, a ova bi izvedba trebala biti predstavljena u drugoj polovici ove godine.

Podsjetimo, GR Yaris pokreće trocilindrični 1,6-litreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 192 kW/261 KS i nudi okretni moment od 360 Nm, a s ručnim mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,5 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 229 km/h. S automatskim mjenjačem te će vrijednosti biti mrvicu drugačije, no užitak vožnje bi trebao ostati isti, a navodno bi potrošnja čak trebala i biti mrvicu niža od, za ručni mjenjač deklariranih 8,2 litre. No kupci ovakvog modela ionako ne brinu kolika je potrošnja, već je ipak važniji doživljaj u vožnji.

KOMENTARI