Tesla prošle godine prodala i isporučila gotovo 500.000 vozila

Tesla prošle godine prodala i isporučila gotovo 500.000 vozila

Tesla je objavila kako je u protekloj godini prodala 499.550 vozila, i time je gotovo ostvarila planirani cilj Elona Muska, koji je najavio kako će ove godine biti isporučeno pola milijuna vozila.

2019. godina je rekordna po prodaji u Europi u posljednjih 10 godina
IONIQ postaje novi Hyundaijev brend za električna vozila
Od jutra se čekaju poticaji za električna vozila

Kompanija Tesla je objavila kako je tijekom 2020. godine prodala i isporučila 499.550 vozila, što je više nego se očekivalo, posebice uz pandemiju i zatvaranje autosalona. No izgleda kako je potražnja za električnim vozilima svake godine sve veća i veća.

Iako su mnogi najavljivali kako Tesli ova brojka neće uspjeti, izgleda da su naumili ispuniti svoje planove. Dapače, još 2014. godine Tesla je najavila kako očekuje da će tijekom 2020. biti prodano i isporučeno 500.000 Tesli i tada su svi rekli kako to nije moguće, a u Tesli su dokazali kako ipak je.

No ne može sve proći bez problema, pa tako i mnogi vlasnici novih modela koji su kupljeni tijekom 2020. pronalaze nedostatke koji su napravljeni tijekom proizvodnje, a na prvu nisu vidljivi. Rezultat je to pritiska kako bi se napravilo što više primjeraka, pa i kvaliteta proizvedenih primjeraka pada. To se posebice odnosi na modele 3 i Y, a probleme možete vidjeti i na priloženom videu.

Naime, svi problemi nisu vidljivi odmah, već je potrebno dobro pregledati automobil, no Tesla se obvezuje kako će sve automobile besplatno ”popraviti”, no problem je što će kupci novih automobila biti bez njega sve dok je auto u servisu. No bez obzira na sve, prodaja novih Tesla vozila je u porastu, a izgleda kako će tako biti i u budućnosti.

KOMENTARI