Što kažete na ovo na fotografiji? Sviđa vam se?

Što kažete na ovo na fotografiji? Sviđa vam se?

Pogledajte novi Renaultov retro koncept s oznakom 4L Plein Air

Kako vam se sviđa Škoda Sunroq?
Volvo će sve modele od 2019. godine elektrificirati
Volkswagen na São Paulo International Motor Show predstavlja novi pickup

Što se dogodi kad se ujedine odjeli za klasične automobile, za dizajn i proizvodnju rezervnih dijelova za retro automobile? Rezultat je Renault 4L Plein Air.

Koncept e-Plein Air konstruiran je na platformi JP4 (skraćenoj platformi Renaulta 4), karoseriju i dijelove isporučio je Renaultov partner Melun Rétro Passion, a motor je preuzet iz modela Twizy.

Povod je proslava desete obljetnice festivala 4L International, koji se održava svake dvije godine od 2009. Namijenjen je svim vlasnicima Renaultovih kolekcija te spaja zaljubljenike u Renaultove modele iz svih europskih zemalja.

Festival 4L International se ove godine održavao od petka 19. srpnja do nedjelje, 21. srpnja. Na njemu je bilo je izloženo 1000 vozila iz više od 20 zemalja, a posjetile su ga tisuće zaljubljenika u Renault.

Renaultov električni koncept 4L Plein Air odaje počast modelu 4L Plein Air iz 1968. S konceptom se na zabavan način podsjeća Renaultova publika na Renaultovu stručnost u proizvodnji električnih automobila jer je elektrifikacija retro automobila trenutačno vrlo popularna.

Koncept pod nazivom e-Plein Air rezultat je suradnje odjela Renault Classic, Renault Dizajn i tvrtke Melun Rétro Passiona, stručnjaka za proizvodnju rezervnih dijelova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990., kao što su Alpine, Citroën, Peugeot i Renault, koji je također surađivao na projektu.

KOMENTARI