Smart Concept #1 najavljuje električni SUV koji stiže najkasnije početkom 2023. godine

Smart Concept #1 najavljuje električni SUV koji stiže najkasnije početkom 2023. godine

Smart je na IAA salonu prikazao Concept #1, koji najavljuje prvi SUV ovog proizvođača, imat će isključivo električni pogon, a početak prodaje je zakazan najkasnije početkom 2023. godine.

Već sljedeće godine stiže novi mali Jeep na platformi PSA grupe
Nema zime za Nissan e-NV200 Winter Camper concept
Peugeot predstavio LEV liniju koja se sastoji od plug-in hibridnih i električnih modela

Iako je već skoro drugi puta bankrotirao, Smart se ipak nije predao, a spas je stigao iz kineske tvrtke Geely, pa je sada Smart je spreman za novi procvat, a u tome bi mu trebao pomoći potpuno novi model, i to gradski SUV s električnim pogonom, čiji je koncept predstavljen na ovogodišnjem salonu IAA.

A ovo neće biti bilo kakav Smart, već je riječ o njihovom najvećem modelu koji u dužinu mjeri 4290 mm, u širinu 1910 mm i u visinu 1698 mm, a međuosovinski razmak je dug 2750 mm. To su dimenzije koje, prema riječima iz Smarta, nude dovoljno prostora u kabini i prtljažniku za potrebe mlade obitelji.

Dizajn je potpuno nov, s time da se kod serijske izvedbe se očekuje kako će se sva vrata otvarati klasično, a ovaj model će dobiti i klasičan B-stup, te naplatke manjih dimenzija, od ovih 21-inčnih koji se nalaze na konceptu. Također ne možemo ne spomenuti dizajn stražnjih svjetala koja neodoljivo podsjećaju na EQ modele iz Mercedesa.

A ovim se modelom najavljuje i novi identitet Smarta koji će biti ljepši, više sportski i više cool, te bi se trebao više svidjeti mlađim ljudima. Tome će pridonijeti i moderna unutrašnjost s velikim zaslonom i mnogo mogućnosti povezivanja s ostalim pametnim uređajima.

Novi Samrt SUV će se proizvoditi u Kini, a u prodaji će se naći i na europskom tržištu. Iako službenih informacija o autonomiji nema, navodno će ona biti minimalno 500 km, što je i više nego dovoljno za gradski SUV model.

KOMENTARI