Smart #1 predstavljen i u nabrijanoj Brabus izvedbi

Smart #1 predstavljen i u nabrijanoj Brabus izvedbi

U Kini je predstavljen novi Smart #1 Brabus, a dolazi s paketom spojlera, ali i snažnijim motorom ugrađenim sprijeda, a ukupna snaga sustava je 428 KS.

Do 510 km dosega za novi električni SUV Škoda Enyaq iV
Volkswagen je prikazao koncept ekstremne izvedbe električnog crossovera ID.4 GTX
Domaća prezentacija za prvu električnu Mazdu MX-30

Najnoviji model iz Smart obitelji je kompaktni SUV #1, a u Kini je upravo predstavljena i njegova nabrijana izvedba koju je napravio Brabus. I već na prvi pogled je vidljivo kako nije riječ o običnom automobilu, a to govore drugačiji branici, veći stražnji krovni spojler, povećani pragovi i 19-inčni aluminijski naplatci, te crveni detalji na karoseriji.

Osim na vanjskom izgledu Brabus je doradi u pogonski sklop, pa je tako motor koji razvija 200 kW/272 KS i koji je ugrađen na stražnju osovinu ostao isti, no onaj ugrađen na prednju osovinu je dodatno ugrađen i razvija maksimalnu snagu od 115 kW/156 KS. Tako ukupna snaga sustava iznosi 315 kW/428 KS.

Brabus je uspio zadržati ukupnu težinu ovog modela ispod dvije tone, odnosno ukupna težina vozila je 1900 kg, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje manje od 4 sekunde. Za sada nije objavljeno na koliko km/h je ograničena maksimalna brzina, no to će biti poznato uskoro. Ugrađena baterija ima kapacitet od 66 kWh, a prema WLTP-u ima autonomiju do 440 km.

I u unutrašnjosti ima promjena, pa tako možemo vidjeti sportski upravljač, nove presvlake sjedala, sportske pedale, kao i crvene detalje koji se protežu čitavom unutrašnjošću. Tu je i dalje minijaturna digitalna instrument ploča i veliki središnji multimedijski zaslon.

Smart #1 Brabus prvo dolazi na kinesko tržište, a naknadno će stići i na ostala tržišta gdje se ovaj brend prodaje, što znači kako će stići i kod nas. Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ovog vozila.

KOMENTARI