Škoda Superb iV plug-in hibrid s 218 KS

Škoda Superb iV plug-in hibrid s 218 KS

Uz 1,4-litreni benzinac i dodatni električni motor Škoda Superb iV može napraviti do 930 kilometara

Stiže prvi Volvo u kojem uopće neće biti dizelskog pogona
Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro i na struju
Range Rover Sport izazov: do vrha po stepenicama pod kutom od 45 stupnjeva?

Počela je proizvodnja Škode Superb iV. Kombinira se hibridni pogon, u kombinaciji benzinskog i električnog motora, a plug-in hibrid baterije puni u vožnji te na punjaču. Prva produkcijska elektrificirana Škoda nudi 160 kW odnosno 218 KS, samo na struju može prijeći do 56 kilometara, a ukupno će ova benzinsko-električna kombinacina napraviti do 930 kilometara. Jako dobar rezultat kakav obično postižu dizelski pogoni, ali ne i benzinski.

Plug-in hibridni pogon kombinira se uz pakete opreme Ambition i Style te uz Sportline dok je vrh ponude Superb L&K (Laurent i Klement). Iako je počela serijska proizvodnja, Škoda Superb iV će prvim kupcima biti isporučena u početkom 2020. godine kao novi Škodin iV E-Mobility subbrand.

Superb iV proizvodi se u češkoj tvornici Kvasiny u kojoj se otprije proizvode SUV modeli Karoq i Kodiaq. Iz tvornice je u 2018. godini izašlo 300.000 vozila, a u proizvodnji radi oko 9000 djelatnika. U tvornicu je Škoda investirala 12 milijuna eura kako bi se pogon prilagodio novom modelu s plug-in hibridnim pogonom.

KOMENTARI