Saipa Cadila je novi automobil baziran na jednom starom automobilu

Saipa Cadila je novi automobil baziran na jednom starom automobilu

Iranska tvrtka Saipa upravo je predstavila svoj najnoviji model Cadila, a riječ je o modelu koji je napravljen na temeljima prve generacije Logana.

TEST Dacia Duster 1.5 dCi 110 4WD Prestige
Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala
TEST Dacia Lodgy 1.3 TCe 130 TechRoad: Za brojnu obitelj

Saipa je iranska automobilska tvrtka koja je osnovana 1965. godine, a započela je s proizvodnjom Citroenovih modela. Kasnije se okreće raznim brendovima, a još uvijek se proizvodi i model  Saipa 111, koji je ustvari poprilično redizajnirana Kia Pride s početka 90-ih godina prošlog stoljeća.

No vratimo se mi na najnoviji model Cadila koji se temelji na prvoj generaciji Dacije Logan, no donosi potpuni redizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila, dok su vrata i retrovizori jednaki originalu. To je donijelo moderniji izgled vozila, a koriste se i LED svjetla.

Iako su unutrašnje osnovne linije ostale iste, Cadila donosi mnogo novosti – potpuno nove instrumente, novi upravljač, moderniji 7-inčni multimedijski zaslon s još uvijek mnogobrojnim fizičkim tipkama, ali i nove komande klima uređaja. Naravno, tu su i nove presvlake sjedala, kao i nove boje karoserije.

Za pogon se koristi 1,6-litreni Peugeotov benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 85 kW/115 KS i nudi okretni moment od 147 Nm. Trenutno se može dobiti samo s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a najavljuje se kako će u opciji biti i automatski mjenjač.

Saipa je već proizvodila prvu generaciju Logana i to pod imenom Renault Tondar P90 i to sve do 2019. godine, kada su postrožene sankcije Iranu, i kada se Renault povukao iz projekta. Od tada je Saipa razvijala model Cadila, a hvale se i kako je čak 85% automobila napravljeno od dijelova domaće proizvodnje.

KOMENTARI