Sada je i službeno: Novi Fiat 500 Ibrida stiže krajem 2025. godine

Sada je i službeno: Novi Fiat 500 Ibrida stiže krajem 2025. godine

Nova generacija Fiata 500 s hibridnim motorom će se proizvoditi u Italiji, a bit će predstavljena krajem sljedeće godine.

Fiat će do 2030. godine u ponudi imati samo električne modele
U poljskom Tychyju Fiat proizveo 2,5 milijuna modela 500
Kako vi zovete svoj Fiat 500?

Krajem svibnja smo pisali o prestanku proizvodnje Fiata 500 Hybrid, a kada se rasprodaju zalihe, na tržištu ostaje samo novi Fiat 500 e, koji je ujedno i duplo skuplji. Klasik se mora prestati prodavati, barem u EU, jer ne može zadovoljiti najnovije standarde koji počinju vrijediti od sredine srpnja. No kako tržište nije baš objeručke prihvatilo električni 500, sad je i službeno potvrđeno kako će do kraja sljedeće godine biti predstavljena hibridna izvedba nove generacije modela 500.

Ovo je ujedno i presedan, jer je normalno da se automobil s ICE motorima prilagođava u električni model, a ovog puta se radi obrnuta situacija. Vanjski izgled se neće mijenjati, osim u detaljima kao što je maska motora koja mora pružiti dovoljno zraka benzinskom motoru, a nije poznato hoće li imati vidljiv auspuh ili će on biti sakriven ispod branika. A što se tiče motora, vjerojatno će se ugrađivati 1,2-litreni hibrid koji se već koristi u Fiatu 600 i Jeepu Avengeru a koji nudi snagu od 100 KS. A ono što je zanimljivo je i kako se šuška kako će početna cijena biti oko 18.000 eura, te bi trebao nositi ime 500 Ibrida, a nudit će se i kao kabriolet.

KOMENTARI