S 33 osobe u Citroenu Jumperu bježao od policije, a na kraju je vozilom probio blokadu

S 33 osobe u Citroenu Jumperu bježao od policije, a na kraju je vozilom probio blokadu

Policija je lovila Citroen Jumper u kojem su bila 33 migranta, a nakon postavljenih blokada vozač je i dalje nastavio s vožnjom. Imamo fotografije i video s naplatnih kućica Lučko

Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje
Kako vam se sviđa novi naziv za kompaktni automobil – Scala?
Zamijenili ulje u motoru i dobili dodatnih 20 KS

Od odmorišta Janjče na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski službenici su pratili kombi vozilo Citroen Jumper zagrebačkih registracijskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje kaznenog djela odnosno krijumčarenje ljudi. I bili su u pravu.

Sve se događalo prethodne noći, u ponedjeljak 3. lipnja 2019. godine nekoliko minuta prije ponoći. 31-godišnji državljanin Srbije vozilom Citroen Jumper bježao je policiji i probio postavljenu blokadu na naplatnim kućicama Lučko. Policijski timovi u vozilima, zvučnim i svjetlosnim znakovima pokušali su zaustaviti kombi vozilo, na što se vozač oglušio, naglo povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba, pri čemu je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.

Policijski timovi (Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke) započinju potjeru za kombi vozilom. S obzirom na upornost koju je vozač Jumpera pokazivao, odnosno nije se zaustavio, na naplatnim kućicama Lučko stvoreni su uvjeti za sigurno postavljanje policijske blokade vozilima, što su policijski službenici i učinili. Nakon 20 minuta potjere dolaskom do naplatnih kućica Lučko, vozač Jumpera nije se niti tada zaustavio već je prvo kombijem probio rampu te se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što ga je u konačnici onemogućilo u nastavku vožnje, odnosno bježanju. Nitko od policajaca nije ozlijeđen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom, oštećena su dva policijska vozila. Uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhićen.

U tovarnom prostoru Jumpera policijski službenici pronašli su 33 osobe, najvjerojatnije nezakonite migrante, koji nisu ozlijeđeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihovog boravka u Republici Hrvatskoj.
Vozaču Jumpera je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je tijekom probijanja blokade teško ozlijeđen. Nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

U prošloj 2018. godini hrvatska policija je uhitila 620 krijumčara ljudima dok su prema prvim statistikama ove godine do 1. lipnja uhićena 344 krijumčara.

KOMENTARI