Čak 382 Lamborghinija na stazi Silverstone za „Lamborghini Day“

Čak 382 Lamborghinija na stazi Silverstone za „Lamborghini Day“

Povodom 60. obljetnice Lamborghinija, čak 382 Lamborghinija našli su se istovremeno na stazi Silverstone, i time se napravljen novi povijesni rekord za Lamborghini, za najveći broj automobila na stazi na jednom.

Ludilo na četiri kotača: 10 najboljih sportskih automobila u 2018.
Jeremy Clarkson kaže da je ovo najbolji automobil u 2018. godini
Kakva ljepota: Lamborghini Miura S

07.05.1963. godine osnovana je tvrtka Automobili Ferruccio Lamborghini S.a.s., koja je krenula od nule, a danas je svjetski poznata tvrtka sportskih automobila koja posluje pod imenom Automobili Lamborghini S.p.A. i zapošljava preko 2000 ljudi koji su u 2022. godini isporučili 9233 automobila! Stoga je ova 60. obljetnica osnutka itekako važna za Lamborghini.

Lamborghini planira mnogobrojna međunarodna događanja, a jedan takav se održao 29. travnja na F1 stazi Silverstone, gdje su se na jedno mjestu skupila čak 380 Lamborghinija svih godišta. Stephan Winkelmann i direktori pridružili su se vlasnicima koji su stajali u redu za vožnju na legendarnoj stazi za Grand Prix u Silverstoneu. 382 automobila predvođena Lamborghinijevim profesionalnim vozačima iz ekipe Squadra Corse obišla su krug, stvarajući spektakl boja i stvarajući povijesni rekord za Lamborghini za najveći broj automobila na stazi.

Slijede i drugi događaji a sljedeći će se održati u Italiji pod nazivom „60th Anniversary Giro“ i to 24. svibnja, koja će završiti 28. svibnja u Piazza Maggiore u Bologni, gdje se očekuje preko 150 Lamborghini vozila.

KOMENTARI