Putnički automobil s mogućnošću 100% odbitka PDV-a

Putnički automobil s mogućnošću 100% odbitka PDV-a

Peugeot Rifter u Business izdanju namijenjen je prijevozu putnika, a može prevesti i teret do 850 kilograma

Tesla Y je SUV koji na struju može prijeći 482 kilometra
TEST Mazda6 2.2 CD184 AT Takumi Plus
Konačno! Lamborghini predstavio svoj prvi SUV Urus

Velika nosivost i prijevoz putnika nisu jedine karakteristike novog Peugeota Rifter Business. Dolazi u Long L2 duljini od 4753 mm (L1 je 350 mm kraći, 4403 mm), uz međuosovinski razmak od 2975 mm. Zbog toga je sposoban za puno toga, uz razmak od tla od 168 do 188 mm. Uz sve to, Rifter ima mogućnost odbitka PDV-a do 100 posto.

Automobil izgrađen na novoj platformi iznimno je izdržljiv kako bi zadovoljio sve zahtjeve koji će se pred njega postaviti – recimo, može prevesti do sedam osoba jer dolazi u verziji s pet i sa sedam sjedala (u trećem redu). Pregradna stijena i rešetka iza drugog reda sjedala su također dio novog Riftera.

Opremljen može biti s tri razine: Active, Allure i GT Line. Očekivano, Peugeot nudi udobnost koja će se dobro osjetiti na hrvatskim prometnicama, uz robustan i uglađen izgled. U interijeru nudi Peugeot i-Cockpit, jedinstven u klasi. Uz sve to, Rifter Business nudi pogodnost nabave i registracije kao lako gospodarsko vozilo s mogućnošću 100% odbitka PDV-a.

Serijska oprema Riftera Business Active sastoji se od sustava za pomoć pri kretanju na kosini (Hill Assist), automatskog uključivanje dnevnih svjetala, prepoznavanja prometnih znakova ograničenja brzine, sustava za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sustava za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, regulatora/limitatora brzine. U interijeru dolazi s centralnim 3,5“ zaslonom u boji na instrument ploči, ručnim klima uređajem, auto radijom sa šest zvučnika i Bluetoothom, ima rolo u prtljažniku, šest zračnih jastuka, servo upravljač podesiv po visini i dubini, ESP + ASR + ABS + AFU. Ističu se lijeva i desna bočna klizna vrata za lakši utovar tereta u vozilo koji nudi obujam do 1900 litara.

Početna cijena za novi Peugeot Rifter Business u ponudi s benzinskim motorom PureTech 110 S&S je 126.720 kn bez PDV-a. Od dizelskih motora, u ponudi je su BlueHDi 100 i BlueHDi 130 S&S motori. U ponudi je uz dizelski motor BlueHDi 130 i posljednja generacija automatskog EAT8 mjenjača.

KOMENTARI