Prve tehničke informacije za hibridnu Kiju Niro HEV

Prve tehničke informacije za hibridnu Kiju Niro HEV

Krajem prošle godine Kia je objavila prve fotografije nove generacije modela Niro, a sada su konačno objavljeni i prvi tehnički podaci, i to samo za hibridnu (HEV) izvedbu ovog modela.

Renault Clio, sretan ti 30. rođendan!
Uskoro i Toyota Corolla Sedan dostupna u GR Sport izvedbi
Volvo će sve modele od 2019. godine elektrificirati

Nakon što su u studenome prošle godine objavljene prve fotografije druge generacije kompaktnog SUV modela Niro, sada su konačno poznate i prve tehničke specifikacije. No iako će u ponudi biti nekoliko izvedbi – hibrid (HEV), plug-in hibrid (PHEV) i električni (EV), trenutno su objavljeni podaci tek za hibridnu izvedbu.

Kia Niro HEV kombinira 1,6-litreni četverocilindrični GDI benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 77 kW/105 KS i pritom nudi 144 Nm okretnog momenta te elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 32 kW/44 KS, a ukupna snaga sustava je 104 kW/141 KS.

Sustav je uparen sa 6-stupanjskim DCT automatskim mjenjačem s dvije spojke, a pogon je na stražnje kotače. Pritom je Kia ponovno bila štura s informacijama, pa ne znamo ni kolika je maksimalna brzina, kao ni ona pri vožnji samo na struju, koliko traje ubrzanje od 0 do 100 km/h ili pak kakva je baterija ugrađena. A jedina informacija koja je trenutno dostupna je prosječna potrošnja od 4,81 litre na 100 km.

Podsjetimo se, dosad poznatih informacija. Novi Niro donosi hrabriji dizajn, koji je kod prethodnika bio prilično bezličan, a nova generacija je duga 4420 mm, široka 1825 mm i visoka 1545 mm, dok se međuosovinski razmak rastegnuo na 2720 mm. Tu je i prtljažnik od 451 litre, a sve ostale informacije će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI