Prve fotografije nove Mazde CX-50: snažan nastup novog modela

Prve fotografije nove Mazde CX-50: snažan nastup novog modela

Na predstojećem Salonu automobila u Los Angelesu Mazda će predstaviti potpuno novi model CX-50, a riječ je o SUV modelu koji je namijenjen tržištu Sjeverne Amerike, gdje će u prodaju stići tijekom sljedeće godine.

Ukradene četiri Mazde iz salona u Puli
Nova generacija Mazde2 stiže 2022. i bit će temeljena na novoj Toyoti Yaris
Stiže li i veći coupe SUV Mazda CX-50?

Mazda najavljuje svoj novi SUV CX-50, koji će premijeru imati na predstojećem Salonu automobila u Los Angelesu, a na tržište stiže sljedeće godine, s time da je početak proizvodnje zakazan za siječanj 2022. i to u novoj tvornici Mazda Toyota Manufacturing (MTM), koja je smještena u Huntsvilleu u Alabami.

Toyota i Mazda zajedno upravljaju tvornicom, a svaki od njih će proizvoditi po 150.000 vozila godišnje. Osim toga, u zajedničku suradnju je uključen i razvoj tehnologija na području električnog pogona, kao i povezivost, te razvoj novih sigurnosnih sustava.

Novi CX-50 se smješta povrh modela CX-5, a koristi istu platformu kao i Mazda 3 i CX-30. Na početku će se nuditi s dva benzinska motora, a riječ je o 2,5-litrenim Skyactiv-G motorima, s time da će jedan biti turbo, a u budućnosti se očekuju i elektrificirane izvedbe ovog modela. Naravno, u ponudi je i i-Activ AWD sustav pogona na sve kotače.

Ovaj se model odlikuje i nešto snažnijim dizajnom, no i dalje je riječ o klasičnim Mazdinim linijama. Ovog puta su crne plastične zaštite oko vozila izraženije, a maska vozila nije obrubljena kromom, već je suptilnije crne boje. A i okvir oko prozora, izuzev malog detalja na trećem bočnom prozoru, također dolazi u crnoj boji, a nije kromiran.

Unutrašnjost je evolucija aktualnih modela i donosi nešto veći zaslon, no najavljeno je i dovoljno prostora za putnike. Prema fotografiji, izgleda kako se stražnja vrata otvaraju prilično široko, što je uvijek za pohvalu, a za pohvalu je i to što su komande klimatizacije odvojene od zaslona, a ventilacijski otvori su dostupni i na stražnjim sjedalima, a u ponudi će biti i panoramski stakleni krov.

KOMENTARI