Proizvedeno posljednjih 18 primjeraka modela BMW i8 u tvornici Leipzig

Proizvedeno posljednjih 18 primjeraka modela BMW i8 u tvornici Leipzig

BMW je nakon šest godina proizveo posljednjih 18 primjeraka modela i8 koji su dobili jedinstvene boje, koje se do sada nisu koristile u proizvodnji ovih modela.

The 8 je stigao u Zagreb
BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre
Novi BMW X4 duži je i širi

Nakon 6 godina došao je red za prestanak proizvodnje hibridnog sportskog modela BMW i8, a posljednjih 18 primjeraka je proizvedeno u tvornici u Leipzigu. I to ne bilo kakvih primjeraka.

Riječ je o 18 jedinstveno pobojanih primjeraka s bojama koje se dosad nisu koristile, a pobojani su ručno. ”Za kraj proizvodnje modela i8, željeli smo napraviti nešto na što ćemo biti ponosni.” rekao je Hans-Peter Kemser, direktor tvornice. Tako i posljednji proizvedeni primjerci imaju i jedinstveno uređenje pojedinih dijelova unutrašnjosti.

Posljednji proizvedeni primjerak je bio u Portimao plavoj boji, a tijekom šestogodišnje proizvodnje, BMW je proizveo oko 20.500 primjeraka modela i8. Većina kupaca posljednjih primjeraka su pak članovi kluba BMW i8 Club International.

Predstavljen 2014. godine, BMW i8 je bio specifičan, pa iako nije postigao veliki uspjeh kao novo vozilo, mogao bi postati pravi hit kao rabljeni model, posebice i8 Roadster, čija je proizvodnja počela 2018. godine.

BMW za sada nema u planu predstaviti nasljednika ovog modela, no zato u ponudu stižu mnogi plug-in hibridni modeli, pa će kupci moći izabrati neki drugi model, iako će jedinstvenost modela i8 uvijek biti na cijeni.

KOMENTARI