Prodano je preko 10 milijuna Toyote RAV4

Prodano je preko 10 milijuna Toyote RAV4

Objavljeno je kako se je i SUV RAV4 našao na Toyotinoj listi uspješnih modela s prodajom od preko 10 milijuna vozila u svijetu, od 1994. do danas.

Novi Lamborghini Huracán EVO s V10 motorom
Porscheu odlično ide, povećali su promet za 9 posto
Cupra je u 2022. godini prodala čak 92,7 % vozila više, a istovremeno je Seat prodao 40,5 % vozila manje

Toyota je proširila listu njihovih modela koji su premašili brojku od preko 10 milijuna prodanih primjeraka, a najnoviji model koji je premašio tu brojku je RAV4, model koji je pionir u klasi SUV vozila.

Prva generacija je predstavljena još 1994. godine i stvorila je sasvim novi tržišni segment, koji je tek petnaestak godina kasnije doživio procvat, a tada je na tržištu bila već treća generacija modela RAV4. Prve dvije generacije su se nudile u kratkim i dugim izvedbama, s tri, odnosno pet vrata, a prvu generaciju ste mogli dobiti i kao kabriolet.

Svakom generacijom je RAV4 nudio sve više i više, od prostranosti pa sve do najnovijih tehnologija, pa je ujedno i jedan od prvih modela u klasi koji se nudio i s hibridnim pogonom, a tržište je svake godine raslo.

Tako je s rezultatima do kraja veljače ove godine prestignuta brojka od 10 milijuna prodanih modela, a istovremeno je Toyota prodaja i preko 2 milijuna modela RAV4 na europskom tržištu. Osim toga, prošle godine je RAV4 bio najprodavaniji SUV na svijetu i četvrti najprodavaniji putničku automobil.

Najbolje tržište za RAV4 je sjevernoameričko, gdje je prošle godine prodano preko pola milijuna primjeraka, a slijedi europsko s prodanih 133.000 primjeraka i kinesko sa 127.000 prodanih primjeraka.

KOMENTARI