Predstavljena je treća generacija Subaru Crosstreka

Predstavljena je treća generacija Subaru Crosstreka

Treća generacija Subaru Crosstreka je iz naziva izgubila naziv XV, a iako izgleda slično, Subaru tvrdi kako su svi dijelovi karoserije redizajnirani.

Ovo je najnovija Impreza sa STI dodacima
Potpuno novi Subaru Forester e-BOXER
Subaru Viziv Adrenaline Concept na Ženevskom auto salonu

Subaru je u Japanu predstavio treću generaciju modela Crosstrek, koji je ovom prilikom izgubio oznaku XV u nazovu, pa će se i na ostalim tržištima prodavati pod istim imenom. Novi Crosstrek donosi moderniji dizajn, koji je vrlo sličan prethodnoj generaciji, iako iz Subarua tvrde kako je baš svaki karoserijski dio redizajniran.

Novi Crosstrek je postavljen na modificiranoj platformi prethodne generacije, a za pogon se koriti dvolitreni e-Boxer hibridni pogonski sklop, dok se snaga prenosi na sve kotače. Motor je uparen s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. Snaga motora nije navedena, no napomenuto je kako je motor dorađen kako bi se smanjila buka i vibracije.

Nova generacija donosi i nešto veće dimenzije, a u dužinu mjeri 4480 mm, širinu 1800 mm i visinu 1580 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2670 mm. Također, minimalna udaljenost od tla je 200 mm, dok je težina praznog vozila 1540 kg do 1620 kg, ovisno o izvedbi.

Unutrašnjost je također redizajnirana i donosi novu instrumentnu ploču, koja je i dalje analogna, dok je središnji multimedijski zaslon dijagonale 11,6 inča. Također, prostora za putnike bi trebalo biti malo više nego do sada, a postoji nekoliko izvedbi uređenja unutrašnjosti.

Što se tiče početka prodaje, on je planiran za sljedeću godinu, i to prvo u Japanu, a nakon toga slijedi SAD i Europa.

KOMENTARI