Predstavljena je dorađena Toyota Yaris WRC za sezonu 2021.

Predstavljena je dorađena Toyota Yaris WRC za sezonu 2021.

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je predstavio novi izgled Toyote Yaris WRC tijekom priprema za nove uspjehe ovog automobila u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju tijekom sezone 2021.

Počela je proizvodnja 261 KS snažne Toyote GR Yaris
Toyota sljedeći mjesec predstavlja GR Yaris, ovo su prve fotografije
Yaris je već 6. Toyota koja je prodana u preko 10 milijuna primjeraka

Iako je novi izgled vrlo sličan onom kojim se odlikuje novi GR010 HYBRID za FIA Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti – uz oblik i izgled slova GR koji ukazuju na vezu između Toyotinih natjecateljskih i cestovnih automobila kao što je GR Yaris, koji je razvijen uz korištenje znanja koje je ekipa prikupila kroz WRC.

Ispod ovog novog izgleda, ekipa će nastaviti s dokazanim paketom Toyote Yaris WRC petu uzastopnu sezonu – zadnju prije uvođenja novih tehničkih propisa u prvenstvo 2022. godine. Do sada je ovaj automobil ostvario 17 pobjeda u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) (pobijedivši u više od trećine utrka u kojima je sudjelovao) odnosno 322 pobjede u brzinskim ispitima. Nakon naslova u poretku konstruktora 2018., osvojio je dva uzastopna naslova u poretku vozača i suvozača 2019. i 2020. Za 2021. cilj je osigurati oba naslova.

Ekipa nastavlja raditi na poboljšanju Yarisa WRC, uz dodatne razvojne elemente koji će biti predstavljeni tijekom 2021. Ovaj automobil je sada opremljen i gumama Pirelli jer je ovaj talijanski proizvođač postao jedini dobavljač za vršnu kategoriju u WRC-u od ove sezone. Ekipa prenosi odlične rezultate u 2021., prije svega vozačke postave, jer sve tri posade ostaju na okupu, drugu sezonu zaredom. Nakon osvajanja svojeg sedmog svjetskog naslova 2020., Sébastien Ogier i Julien Ingrassia vraćaju se uz Elfyna Evansa i Scotta Martina, koji su završili kao drugi u svojoj najboljoj sezoni do sada. Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen će pokušati napraviti daljnji korak naprijed nakon obećavajuće prve sezone u kojoj su završili peti u prvenstvu. Sezona bi trebala započeti legendarnim otvaranjem na Reliju Monte Carlo od 21. do 24. siječnja.

KOMENTARI