Predstavljena je bezračna guma za autonomne dostavne robote

Predstavljena je bezračna guma za autonomne dostavne robote

Za tvrtku Starship Technologies i njihove dostavne robote, Goodyear je razvio bezračnu gumu s tehnologijom NPT, koja omogućuje niže troškove upravljanja voznim parkovima autonomnih robota.

Ovo je potpuno nova Toyota Mirai s vodikovim gorivnim člancima
Renault najavio novi koncept, ovog puta je riječ o modelu koji vozi na vodik
Hoće li Volkswagen stvarno ugasiti Golf?

Goodyear je predstavio bezračnu gumu (non-pneumatic tire, NPT) koju je razvio za dostavne robote tvrtke Starship Technologies. Ta tvrtka upravlja mrežom s više od tisuću autonomnih robota koji u brojnim svjetskim gradovima dostavljaju pakete i namirnice kupcima. Budući da Starshipovi roboti dnevno obave na tisuće dostava u svim vremenskim uvjetima i na najrazličitijim terenima, pouzdane i održavane gume izuzetno su važne. U tu je svrhu Goodyear za njih razvio namjensku bezračnu gumu koja osigurava dulji životni vijek i niže troškove održavanja voznoga parka.

Goodyear i Starship već su ušli u fazu testiranja gume koje se održavana Sveučilištu Bowling Green State u Ohiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi podatci pružaju pozitivne rezultate o trošenju gaznog sloja, kočenju i prigušivanju vibracija.Tako je Goodyear jedinstvenom strukturom svojih bezračnih guma dokazao potencijal za nove vrste mobilnosti. Područje mikro-dostave ima posve drugačije potrebe koje tehnologija NPT pokriva jer omogućuje dugotrajnu upotrebu bez dodatnih troškova održavanja. U sklopu suradnje Goodyear je tvrtku Starship Technologies još početkom prošle godine dodao u investicijski portfelj fonda Goodyear Ventures.

KOMENTARI