Predstavljen je 730 KS snažan Mercedes-AMG GT Black Series

Predstavljen je 730 KS snažan Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG je otkrio sve detalje o novom posebnom modelu vrhunskih performansi koje ostvaruje zahvaljujući snazi od 730 KS i 800 Nm okretnog momenta.

Preko 1.000 KS snažan Mercedes-AMG Project One sve bliži serijskoj proizvodnji
Mercedes-AMG CLA 45 u Shooting Brake izvedbi stotku lovi za samo 4 sekunde
Ovo je novi Mercedes-AMG C43 4Matic, a dostupan je kao limuzina i karavan

Mercedes-AMG GT Black Series ima najsnažniji AMG V8 motor svih vremena, a riječ je o 4,0-litrenom V8 biturbo benzincu koji raspolaže s maksimalnom snagom od 730 KS i okretnim momentom od velikih 800 Nm, a koji je dostupan između 2.000 i 6.000 okretaja.

Motor je uparen a AMG SPEEDSHIFT DCT 7G automatskim mjenjačem s dvije spojke, a pogon se prenosi na stražnje kotače. Tako mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 3,2 sekunde, dok ubrzanje od 0 do 200 km/h traje manje od 9 sekundi. Maksimalna brzina mu js 325 km/h.

Ušteda u težini je ostvarena upotrebom velike količine karbonskih vlakana, a osim čitavog seta spojlera, od istog su materijala napravljeni i poklopac motora, prednji blatobrani, krov i crni poklopac prtljažnika.

Mercedes-AMG GT Black Series dolazi s naplatcima u dvije veličine, 19-inča s gumama 285/35 ZR 19 i 20-inča s gumama 335/30 ZR 20, a tu je i nova maska s okomitim letvicama u krom crnoj boji.

Dorađen je i ovjes ovog modela, a dolazi s oprugama preko amortizera s AMG RIDE CONTROL prilagodljivom i podesivom tvrdoćom, a za sigurno zaustavljanje se brine AMG keramički sustav kočenja s crnim čeljustima i bijelim slovima. GT Black Series nudi i mogućnost ručne prilagodbe kuta kotača i stabilizatora na prednjoj i stražnjoj osovini.

Unutrašnjost je također dorađena s novim materijalima i sportskim sjedalima, a upotrebljava se kombinacija Nappa kože/DINAMICA mikro vlakana u crnoj boji s kontrastnim šavovima u narančastoj boji, a tu su i ukrasni elementi od mat crnih karbonskih vlakana. U opciji je i AMG Track Package koji uključuje zaštitu od prevrtanja napravljenu od titana, sigurnosne pojaseve u četiri točke i vatrogasni aparat od 2 kg.

KOMENTARI