Predivan štand Porschea na sajmu IAA Mobility 2023

Predivan štand Porschea na sajmu IAA Mobility 2023

Porsche je prisustvovao na ovogodišnjem salonu IAA Mobility na dva mjesta – na salonu unutar štanda Volkswagen Grupe, te na otvorenom u centru Münchena.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid postavio neobičan rekord kruga
Sve je spremno za otvaranje sezone: novi Porsche 911 Cabriolet
Opoziv Porsche Panamere druge generacije

Ovogodišnji IAA Mobility bio je podijeljen na dva dijela, sajamski koji se održavao unutar hala, te drugi dio koji je bio na otvorenom u samom centru Münchena. Porsche je prisustvovao na oba dijela, unutar hale je bio na štandu Volkswagen Grupe, dok je na otvorenom imao veliki prostor s jednim od najljepših štandova.

Kao što možete vidjeti na fotografijama, krov štanda je bio napravljen u izgledu modela 911, s karakterističnim svjetlima i četiri LE diode koje su dizajnerski potpis svih novih Porsche modela, a na samom ulazu se nalazo prekrasni klasik 911 koji je stigao direktno iz Porsche muzeja.

Tu su bili i aktualni modeli poput najnovijeg Cayennea i Taycana, a glavna zvijezda je bio koncept Mission X, koji je predstavljen povodom 75. godišnjice tvrtke, a koji ujedno služi i kao najava, odnosno vizija, budućih sportskih automobila ove marke. Uživo izgleda još bolje nego na fotografijama, a sve o ovom budućem automobilu snova, koji bi se u serijskoj formi trebao pojaviti do kraja ovog desetljeća, možete pročitati OVDJE.

Posebnu je poziciju zauzeo i model 911 S/T u predivnoj plavoj boji, a kako u Porscheu kažu: Napravljen je za maksimalan užitak u vožnji. Pokreće ga 4,0-litreni motor sa 6 cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 386 kW/525 KS i nudi 465 Nm okretnog momenta, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 300 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, dok ubrzanje od 0 do 200 km/h traje 11,2 sekunde.

Osim što izvana dolazi s natpisima srebrne boje i posebnim S/T ukrasima, unutrašnjost donosi crnu kožu, sjedala presvučena kombinacijom kože i tkanine a u ponudi je i poseban ručni sat za buduće vlasnike.

KOMENTARI