Posljednje zbogom za Alfa Romeo Giuliettu

Posljednje zbogom za Alfa Romeo Giuliettu

Alfa Romeo je prestao s proizvodnjom kompaktnog modela Giulietta, a kako stvari sada stoji direktnog nasljednika neće biti, no u zamjenu stižu dva SUV modela.

Dolazi li i novi Alfa Romeo MiTo?
Kupite automobil Bitcoinom i s drugim kriptovalutama
Osvježeno lice za Alfa Romeo Giuliju i Stelvio, koji su i dalje bez elektrifikacije

Kako javljaju pojedini talijanski mediji, izgleda kako je 22. prosinca proizveden i posljednji primjerak Giuliette, kompaktnog modela iz Alfa Romea, koji je prije više od 10 godina naslijedio model 147. A prema sadašnjim informacijama i planovima koji su dosad objavljeni, direktnog nasljednika neće biti, no zato će Alfa Romeo ponuditi dva nova SUV modela.

Riječ je o modelima Tonale i drugom, još neimenovanom modelu. Tonale bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine a nudit će se u benzinskoj i u plug-in hibridnoj izvedbi, vjerojatno istoj kakva je nedavno predstavljena i u Jeep modelima Renegade i Compass i nudit će se u izvedbi sa 190 KS ili 240 KS.

Alfa Romeo Tonale koncept

Alfa Romeo Tonale koncept

Za dvije bi pak godine trebao stići i nešto manji model koji bi konkurirao gradskim SUV modelima, a moguće je i kako će stići u potpuno električnoj izvedbi koja će kao bazu koristiti eCMP platformu koju već koristi Peugeot e-2008, no Alfina izvedba bi trebala ponuditi više snage, kako bi performanse bile bolje.

Vratimo se mi na model Giulietta, od kojeg se i opraštamo, a koji je predstavljen u ožujku 2010 na Ženevskom autosalonu. Uz to je doživjela i nekoliko dotjerivanja – 2014., 2016. i 2019. godine. Najsnažnija izvedba bila je Quadrifoglio Verde koja je nudila snagu od 235 KS, a najbolja godina prodaje joj je bila 2011., kada je prodano 78.911 primjeraka. Prošle godine je prodano tek 16.000 primjeraka, dok ovogodišnji podaci još nisu poznati.

KOMENTARI